Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Crimele armatei ruse din Mariupol pot fi calificate drept genocid“ - Procurorul general
WhatsApp
Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a subliniat că președintele rus Vladimir Putin vrea să distrugă Ucraina ca stat și poporul ucrainean ca națiune. În accepțiunea ei, crimele armatei ruse din Mariupol pot fi calificate drept genocid.

Procurorul general Irina Venediktova nu exclude calificarea crimelor ocupanților de la Mariupol drept genocid.

Potrivit UNIAN, ea a declarat acest lucru în cadrul unui briefing: „Ceea ce se întâmplă la Mariupol nu mai reprezintă crime de război... Războiul are reguli, iar aici este deja dincolo de orice reguli. O privesc din punctul de vedere al posibilității de a fi calificat drept genocid, atunci când un oraș întreg este ținut ostatic. Unde oamenii nu au apă, nu au mâncare, nu au căldură. Unde nu există nicio posibilitate de a pleca. Unde convoaiele care încearcă să plece sunt împușcate. Unde o maternitate este distrusă, iar acest lucru a fost semnalat de Lavrov, premierul statului agresor", a spus ea. „O maternitate!", a subliniat aceasta.

Procurorul general a subliniat că din Mariupol au fost deportați adulți și copii. În acest sens, forțele de ordine au deschis două dosare de expulzare.

„Crimele armatei ruse din Mariupol pot fi calificate drept genocid“ 

 

"Un mare dosar separat este despre deportarea din Ucraina și un altul despre deportarea copiilor. Peste două mii de copii au fost deportați numai din Mariupol. Despre ce este vorba? Sunt doar crime de război? Aceasta este mult mai mult decât o crimă de război. Așadar, ca procuror, sunt foarte precaută cu privire la posibilitatea calificării drept genocid, dar ca cetățean înțeleg foarte bine ce se întâmplă cu poporul nostru", a adăugat Venediktova.

Ea a subliniat că președintele rus Vladimir Putin vrea să distrugă Ucraina ca stat și poporul ucrainean ca națiune.

"Despre asta este vorba în aceste deportări și evacuări. Nu trebuie să vă lăsați înșelați... Acest lucru a fost deja făcut în Ucraina, au existat deportări de popoare, au existat exterminări din cauza Holodomorului. Acest lucru s-a întâmplat deja", a subliniat șeful Parchetului General.

Vezi și: Orașul Harkov, făcut una cu pământul. Aproape 1.400 de clădiri au fost distruse. Printre ele școli și grădinițe

Acum, situația din oraș rămâne tragică. Consiliul orașului Mariupol a declarat că tot mai mulți oameni mor de foame.

La 28 martie, potrivit primarului orașului, Vadim Boychenko, aproximativ 160.000 de civili au rămas în Mariupol, care este asediat.

ONU primește din ce în ce mai multe date care confirmă prezența gropilor comune în Mariupol.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel