Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Crește numărul speculațiilor că Papa Francisc este pe cale să DEMISIONEZE: „Decât să mă operez, mai bine îmi dau demisia”
WhatsApp
Papa Francisc a alimentat speculațiile că ar putea demisiona după ce a amânat o călătorie în Africa și a anunțat o reuniune neobișnuită a cardinalilor. 
Crește numărul speculațiilor că Papa Francisc este pe cale să DEMISIONEZE

Împiedicat de dureri la genunchi și forțat să folosească un scaun cu rotile în ultimele săptămâni, suveranul pontif în vârstă de 85 de ani a amânat săptămâna trecută o călătorie în luna iulie în Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud.

De asemenea, el a anunțat o decizie neobișnuită de a organiza un consistoriu pentru a numi noi cardinali în timpul unei luni de vacanță la Vatican și a organizat întâlniri pentru a se asigura că reformele sale rămân intacte, conform Daily Mail.

 

Consistoriul extraordinar va avea loc pe 27 august

 

G Ad:

Consistoriul extraordinar va avea loc pe 27 august, o lună de vară lentă la sediul catolic, pentru a crea 21 de noi cardinali - dintre care 16 vor avea sub 80 de ani, fiind astfel eligibili pentru a-și alege succesorul într-un viitor conclav.

De când a devenit papă, în 2013, suveranul pontif argentinian a creat 83 de cardinali, într-o mișcare de modelare a viitorului Bisericii Catolice, în parte pentru a contracara influența dominantă din punct de vedere istoric a Europei, și pentru a reflecta valorile sale.

Pe 28 august, Papa Francisc va face apoi o vizită la L'Aquila și la mormântul lui Celestin al V-lea - primul papă care a demisionat din papalitate, în secolul al XIII-lea.

El se va alătura apoi cardinalilor din întreaga lume - mulți dintre ei întâlnindu-se pentru prima dată cu colegii lor - în două zile de discuții pe tema reformei Curiei Romane, pe care Papa a anunțat-o în martie prin prezentarea unei noi constituții.

 

Papa Francisc încearcă să readucă Biserica la rădăcinile sale pastorale

 

Reorganizarea Curiei Romane de către Papa Francisc încearcă să readucă Biserica la rădăcinile sale pastorale, permite catolicilor laici să conducă departamentele Vaticanului și creează un dicaster special pentru operele de caritate, printre alte reforme.

Mișcările au declanșat speculații intense cu privire la planurile sale de viitor, inclusiv cea mai radicală - că ar intenționa să demisioneze.

Demisia unui papă a fost cândva aproape de neconceput până când Benedict al XVI-lea a renunțat la domnia sa în 2013, invocând sănătatea sa fizică și mentală în declin.

În 2014, la un an după ce a fost ales pentru a-l înlocui pe Benedict, Papa însuși a declarat reporterilor că, dacă starea sa de sănătate i-ar împiedica funcțiile de papă, ar lua în considerare și el posibilitatea de a demisiona.

'El (Benedict) a deschis o ușă, ușa papilor pensionari', a spus atunci suveranul pontif.

Mai recent, în luna mai, după cum au relatat diverse media italiene, Papa Francisc a glumit pe seama genunchiului său în timpul unei întâlniri cu ușile închise cu episcopii: 'Decât să mă operez, mai bine îmi dau demisia'.

 

Persoanele de la Vatican nu cred că Francisc va preda cheile papale încă

 

O sursă a declarat pentru AFP: 'În anturajul papei, majoritatea oamenilor nu cred cu adevărat în posibilitatea unei demisii'.

Zvonurile din cadrul Curiei romane insulare - puternicul organism de conducere al Bisericii Catolice - nu sunt o noutate și sunt adesea alimentate de cei care au un interes, a declarat expertul italian Marco Politi, expert în Vatican.

'Aceste zvonuri sunt încurajate de adversarii papei, care nu doresc decât să îl vadă pe Francisc plecând', a declarat el pentru AFP.

O călătorie în Canada la sfârșitul lunii iulie este încă în programul pontifului, iar papa continuă să primească injecții la genunchi și să facă fizioterapie, potrivit Vaticanului.

 

Papa Francisc are mai multe probleme de sănătate

 

În copilărie, lui Francisc i-a fost extirpat parțial unul dintre plămâni. Astăzi, pe lângă problema la genunchi, el suferă de dureri recurente ale nervului sciatic.

Zvonurile privind o demisie au apărut și anul trecut, după ce Francisc a suferit o operație la colon, ceea ce l-a determinat să declare la un post de radio spaniol că ideea 'nici măcar nu mi-a trecut prin minte'.

Politi a spus despre ultimele zvonuri de demisie: 'În acest stadiu, este vorba de a fi realist și nu alarmist'.

El a spus că este 'greu de imaginat' că Francisc va demisiona în timp ce Sinodul Episcopilor - o inițiativă semnificativă pentru papa care are ca scop studierea modului în care Biserica avansează într-un mod mai incluziv - este în curs de desfășurare, urmând să se încheie în 2023.

Alberto Melloni, profesor de creștinism și secretar al Fundației Ioan al XXIII-lea pentru Științe Religioase din Bologna, a declarat pentru AFP că au fost lansate conjecturi 'absurde' cu privire la sănătatea papei și la intențiile sale.

'Sunt lucruri în care există o dorință de a înțelege, de a specula, dar nu se poate spune mare lucru', a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
26 iun, 13:22
DCMedical.ro
25 iun, 11:46
DCBusiness.ro
26 iun, 17:45
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCBusiness.ro
26 iun, 17:45
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCNews.ro
26 iun, 13:22
DCMedical.ro
25 iun, 11:46
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
RadioDCNews.ro
26 iun, 14:49
RadioDCNews.ro
26 iun, 14:49
Astrosens.ro
21 iun, 12:35
Astrosens.ro
21 iun, 12:35