De asemenea, nu sunt dovezi nici că acest virus ar supravieţui în alimente sau că mâncarea ar fi fost sursa lui de răspândire la oameni, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de ANSVSA.
Aşadar, alimentele de origine animală precum carnea, laptele, peștele, produsele din carne, şi cele de origine nonanimală - legume, fructe, pâine, produse de patiserie sunt sigure pentru consum.
„Reglementările legislative europene și naționale în domeniul siguranței alimentelor se aplică la fel ca și până în prezent, iar implementarea adecvată a procedurilor și bunelor practici de fabricație și igienă de către operatorii economici în toate etapele de producție, manipulare, transport și comercializare a alimentelor către consumatorul final, garantează punerea pe piață a unor alimente sigure", au spus reprezentanții autorității.
Aceștia susțin că atât personalul angajat care manipulează alimente, de exemplu tranșarea cărnii, curățarea peștelui, ambalarea fructelor și legumelor, cât și comercianții cu amănuntul sunt la curent cu cerințele de igienă pe care trebuie să le respecte când desfășoară astfel de activități.
„Ca o practică generală de igienă, clienții din magazine nu trebuie să atingă alimentele, altele decât cele pe care intenționează să le cumpere, pentru a evita contaminarea acestora cu diferiți agenți patogeni, care ar putea fi prezenți pe mâinile lor", au mai arătat reprezentanții ANSVSA, potrivit Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News