Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Catolicii din întreaga lume se roagă alături de Papa Francisc pentru SFÂRȘITUL pandemiei
WhatsApp
Catolicii din lumea întreagă s-au rugat ieri seară alături de Suveranul Pontif pentru încetarea pandemiei de coronavirus.

Catolicii din toată lumea s-au alăturat, ieri seară, Papei Francisc în recitarea Rugăciunii Rozariului şi au cerut lui Dumnezeu să pună capăt pandemiei de coronavirus, care a ucis mai mulţi oameni în Italia decât oriunde altundeva, relatează Reuters.

Episcopii italieni au cerut catolicilor din ţară să recite această rugăciune în casele lor începând cu ora 21.00 şi să aprindă o lumânare la ferestre, în semn de unitate la nivel naţional.

Iniţiativa s-a răspândit pe reţelele sociale după ce a fost anunţată la începutul acestei săptămâni şi mulţi catolici din întreaga lume s-au alăturat.

 

Vaticanul a anunţat că slujbele de Paşte vor fi organizate în premieră fără public

 

Papa, care se află în izolare la Vatican şi ţine audienţe generale pe internet în locul celor obişnuite, în faţa mulţimilor adunate în Piaţa Sf. Petru, a transmis un mesaj video la începutul rugăciunii. "În această situaţie fără precedent, când totul pare să oscileze, haideţi să ne ajutăm unii pe alţii să rămânem constanţi în ceea ce contează cu adevărat", a declarat Suveranul Pontif.

Bilanţul deceselor înregistrat în Italia (3.405) din cauza coronavirusului l-a depăşit pe cel din China (3.245), ţara unde a apărut virusul, la sfârşitul anului trecut. În acest context, spitalele sunt copleşite, iar Guvernul a anunţat că va prelungi măsurile foarte stricte de izolare a populaţiei.

Duminica trecută, Papa Francisc s-a deplasat pe jos, pe străzile pustii ale Romei, pentru a se ruga în două biserici pentru sfârşitul pandemiei de coronavirus, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel