Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Măsuri noi de RELAXARE, adoptate de autoritățile din BELGIA. Ce reguli trebuie respectate
WhatsApp
Consiliul Național de Securitate al Belgiei a decis intrarea ţării în etapa a 3-a a strategiei de relaxare a măsurilor restrictive impuse în vederea limitării pandemiei Covid-19, începând cu 8 iunie 2020.
belgia_masuri_relaxare

Acest lucru marchează o schimbare radicală a abordării în comparație cu regulile în vigoare. În ceea ce privește comportamentul individual, există mai multe reguli: măsurile de igienă rămân esențiale; activitățile în aer liber ar trebui să fie favorizate; camera trebuie să fie suficient ventilată; distanțarea socială rămâne aplicabilă, cu excepția persoanelor din aceeaşi gospodărie; se impune purtarea unei măşti de protecţie. Întâlnirile de grup vor fi limitate la maximum 10 persoane, inclusiv copii. Acest lucru se aplică tuturor reuniunilor, indiferent dacă au loc acasă sau în afara casei (parc sau restaurant). De altfel, se recomandă telecomunicația atunci când este posibil.

 

Zona Horeca, redeschisă

 

Sălile de jocuri de noroc şi sălile de banchet se pot redeschide abia la 1 iulie. În ceea ce privește sălile de banchet, acest lucru va fi posibil cu participarea a maximum 50 de persoane. Cluburile de noapte nu vor fi autorizate să se deschidă înainte de sfârșitul lunii august. Toate celelalte unități cum ar fi cafenele, barurile și restaurantele vor fi deschise din nou, în conformitate cu un protocol foarte precis. Principalele reguli ale acestui protocol sunt următoarele: distanță de 1,50 metri între mese; maximum 10 persoane pe masă; ospătarii trebuie să poarte o mască.

 

Sectorul cultural

 

De la 8 iunie se pot relua activitățile culturale fără public. Spectacolele cu publicul, inclusiv cinematografele, îşi vor relua activitatea începând cu 1 iulie, dar cu respectarea distanțelor sociale şi cu participarea a cel mult 200 de persoane. Organizarea activităților trebuie planificată astfel încât să se evite adunările prea mari.  Se recomandă

purtarea unei măști. Sportul și activitățile culturale, organizate și supravegheate de un manager, sunt limitate la 20 de persoane în iunie și la 50 de persoane în iulie, cu respectarea  distanțelor sociale, potrivit  info-coronavirus.be

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel