Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. SUA înregistrează peste O MIE de morţi în doar 24 de ore. Singura "veste bună" vine din New York
WhatsApp
Statele Unite au înregistrat sâmbătă 1.127 noi decese legate de noul coronavirus în 24 de ore, ridicând la 97.048 numărul total al morţilor de la începutul pandemiei, potrivit bilanţului cotidian prezentat de universitatea americană Johns Hopkins, scrie AFP.

Un total de 1.621.658 de cazuri au fost confirmate oficial în ţară, numărul cel mai ridicat din lume, potrivit datelor prezentate de această universitate cu sediul în oraşul Baltimore (est).

În statul american New York, numărul morţilor cauzate de noul coronavirus înregistrate a scăzut la 84 în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă guvernatorul Andrew Cuomo, bilanţul cel mai scăzut de la 24 martie, relatează AFP.

"Este o veste bună", a declarat guvernatorul în briefingul său cotidian de presă. Spitalizări, intubaţii, infecţii noi: descreşterea continuă, a adăugat el.

"Mi-am spus mereu că bilanţul trebuie să coboare sub 100", a continuat guvernatorul. "Asta arată că facem progrese", potrivit acestuia.

În vârful pandemiei în acest stat, cel mai afectat din SUA, autorităţile au înregistrat, în prima jumătate a lunii aprilie, peste 1.000 de decese pe zi.

O parte a statului unde coronavirusul a fost puţin activ a început să relaxeze măsurile de izolare, dar restricţiile nu fost încă ridicate în oraşul New York.

Plajele metropolei urmau să rămână închise pentru acest sfârşit de săptămână prelungit care marchează tradiţional începutul sezonului estival în Statele Unite, luni fiind zi de sărbătoare (Memorial Day).

În restul statului şi pe litoral, plajele vor fi deschise, frecvent cu indicaţii de distanţare fizică.

După o acţiune în justiţie, Andrew Cuomo a autorizat, de asemenea, cu începere de vineri seară, adunările cu cel mult 10 persoane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel