Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Copiii românilor stabiliți în Germania vor putea obține mult mai ușor cetățenia germană
WhatsApp
Germania va relaxa regulile de dobândire a cetățeniei pentru copiii născuți din părinți de alte naționalități. Astfel, copiii românilor vor putea fi naturalizați mult mai ușor, dacă modificările legislative în acest domeniu vor fi adoptate. 

Ministrul federal de interne, Nancy Faeser, vrea să reducă semnificativ cerințele pentru naturalizarea în Germania, potrivit unui raport prezentat în presa germană.

Potrivit raportului citat de cotidianul Bild, Faeser intenționează să acorde automat cetățenia germană copiilor născuți în Germania din părinți străini dacă unul dintre părinți a avut "reședința obișnuită legală" în Germania timp de cinci ani.

Perioada de ședere în țară necesară pentru naturalizarea străinilor va fi redusă de la opt ani în prezent la doar cinci ani. În cazul "realizărilor speciale de integrare", naturalizarea ar fi posibilă deja după trei ani. În același timp, ar trebui eliminată obligația de a renunța la cetățenia anterioară pentru naturalizare.

Fără cerințe lingvistice pentru persoanele de peste 67 de ani

 

Faeser vrea să elimine cerințele lingvistice pentru naturalizarea persoanelor cu vârsta de peste 67 de ani, potrivit raportului citat. În schimb, va fi suficientă "capacitatea de a comunica oral". De asemenea, pentru acest grup ar urma să se renunțe la testul de cunoștințe despre Germania, solicitat anterior.

Proiectul de lege se află încă într-o fază incipientă, iar planurile nu au fost încă convenite în cadrul guvernului federal. În acordul lor de coaliție, partidele din coaliția "semaforizată" au convenit asupra unei reforme a legii naturalizării.

Secretarul parlamentar al grupului parlamentar CDU/CSU din Bundestag, Thorsten Frei (CDU), a criticat modificările planificate. "Pașaportul german nu trebuie să devină o marfă de doi bani", a declarat el pentru sursa citată.

La rândul său, viceliderul partidului parlamentar Andrea Lindholz (CSU) a declarat că "străinii din Germania sunt privați de un mare stimulent pentru a se integra".

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel