Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Controversă în Italia, cu o ofertă de Ziua Îndrăgostiților: Voucher ca să conduci un tanc
WhatsApp
Un parc de paintball din Italia este în mijlocul unei controverse în Italia, după ce a oferit vouchere îndrăgostiților pentru a se plimba... cu tancul de Ziua Îndrăgostiților. 
Captură din clipul postat de parcul din Italia pe rețelele de socializare

Parcul Apokas Paintball din Merate, Italia, a generat o controversă uriașă prin oferta sa specială de Ziua Îndrăgostiților: conducerea unui tanc. Promoția de Ziua Îndrăgostiților a atras critici din partea unor persoane care consideră inoportună promovarea unei activități conexe războiului în contextul conflictelor actuale din Gaza și Ucraina, în care mor mii de oameni. 

În ciuda criticilor, proiectul a avut succes și s-au vândut atât de multe vouchere încât a fost necesar să se creeze liste de așteptare, scrie publicația italiană FanPage.it.

Ce conținea oferta parcului

 

Parcul oferă posibilitatea de a conduce zeci de vehicule, care mai de care mai speciale, cum ar fi tancuri, jeep-urilor, dube și chiar elicoptere. Costul experienței variază între 189 și 499 de euro, în funcție de tipul de vehicul ales. Biletele sunt valabile de luni până duminică și permit conducerea vehiculului în perechi timp de aproximativ o oră și jumătate.

Voucherele s-au epuizat rapid, fiind nevoie de așteptare.

Promoția a atras critici

 

Unii consideră oferta inoportună și lipsită de sensibilitate în contextul conflictelor armate din Gaza și Ucraina, unde tancurile sunt utilizate pentru a provoca distrugeri și victime. Criticii sugerează că parcul ar trebui să organizeze evenimente care promovează pacea și nonviolența, nu războiul. Unii au criticat parcul pe rețelele de socializare, sugerând organizarea de excursii în zonele de conflict pentru a oferi o perspectivă reală asupra războiului.

Apărarea Parcului Apokas

 

Reprezentantul parcului, Daniele Carbone, a declarat că centrul nu promovează militarismul, ci participă la diverse inițiative de pace, cum ar fi donații către organizații caritabile și campanii de sensibilizare. Carbone susține că experiența de conducere a tancului nu glorifică războiul, ci este o experiență educativă care demonstrează consecințele oribile și distructive ale acestuia.

El consideră că cei care conduc un tanc vor fi mai predispuși să aprecieze pacea și să se opună războiului. Parcul a organizat anterior evenimente cu mesaje pacifiste, cum ar fi un tanc scufundat în cărți și scene de naștere inspirate de conflictul din Gaza.

Exemple de controverse similare

 

În 2019, un muzeu din Berlin a fost criticat pentru organizarea unui eveniment care permitea vizitatorilor să tragă cu arme de foc. În 2020, un joc video care simula războiul din Afganistan a fost criticat pentru realismul și violența excesivă.


-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel