Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Controale pe aeroportul din Hamburg: Un român a fost lăsat să intre în Germania doar după ce a plătit 1.000 de euro
WhatsApp
Aeroportul din Hamburg a fost, miercuri seară, scena unei intervenții decisive a polițiștilor vamali. Un român de 27 de ani, sosit din București, a fost supus unui riguros control de frontieră de către forțele poliției federale germane și nu a fost lăsat să intre în Germania. 

În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat că tânărul era căutat în temeiul unui mandat de arestare emis de Parchetul din Verden, încă din luna iulie a anului 2023. Motivul: patru cazuri de furt, pentru care trebuia să achite o amendă totală de 1.200 de euro.

Surpriza a fost cu atât mai mare când s-a descoperit că doar o mică parte din această sumă fusese achitată până în acel moment. Astfel, individul era acum nevoit să plătească încă 1.020 de euro pentru a-și achita datoriile. În caz contrar, conform mandatului de arest, risca să execute 34 de zile de închisoare.

În plus față de suma principală, autoritățile au contabilizat și costurile de procedură judiciară, în valoare de 88 de euro, alături de o altă amendă restantă de 25 de euro.

Cu toate acestea, în urma negocierilor, bărbatul a reușit să plătească suma solicitată de 1.133 de euro și i s-a permis să intre în Germania, se arată în comunicatul de presă emis de Inspectoratul de Poliție din Hamburg.

 

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel