Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Controale la granițe în Germania: Zece români săltați de polițiști din microbuzele în care erau
WhatsApp
Mai mulți români au fost reținuți de la granița din Pomellen, agenții de poliție germani descoperind asupra lor unelte furate în valoare de 40.000 de euro.
Controale la granițe în Germania

Poliția federală germană a reușit să prindă o grupare de cetățeni români suspectați de furt în bandă, în cadrul controalelor intensificate la frontieră. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 21:30, pe Autostrada Federală 11 (BAB 11), în apropierea punctului de trecere Pomellen, unde două autoutilitare cu numere de înmatriculare românești și britanice au fost oprite pentru verificări de rutină.

Un al treilea vehicul, înmatriculat în Suedia, a încercat să evite controlul, însă a fost interceptat la scurt timp de polițiștii federali, la ieșirea Penkun. După ce vehiculul a fost adus înapoi la punctul de control, ocupanții acestuia, împreună cu cei din celelalte autovehicule, au fost identificați ca fiind cetățeni români, cu vârste cuprinse între 17 și 48 de ani. În urma verificării documentelor, aceștia au prezentat acte de identitate românești valabile, iar consultările inițiale în bazele de date ale poliției nu au relevat infracțiuni anterioare comise de aceștia.

Cu toate acestea, percheziționarea vehiculelor a dus la o descoperire majoră: în compartimentele de încărcare ale celor trei autovehicule au fost găsite peste 200 de unelte, printre care mai multe scule care figurau ca fiind furate din diverse locații din Europa. Investigațiile preliminare au arătat că cel puțin 22 dintre aceste unelte proveneau din furturi documentate, iar valoarea totală a bunurilor furate a fost estimată la aproximativ 40.000 de euro. Se suspectează că restul uneltelor descoperite sunt, de asemenea, furate, iar anchetele continuă pentru a stabili proveniența acestora.

Toți cei 10 cetățeni români, șapte bărbați și trei femei, au fost arestați preventiv. Bunurile furate, telefoanele mobile și autovehiculele au fost confiscate, iar cazul a fost preluat de poliția penală din Anklam, care va continua ancheta privind furtul în bandă.

Cei zece suspecți urmează să fie prezentați în fața unui magistrat astăzi, pentru audieri preliminare.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel