Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Controale de amploare pe autostrăzi în Germania: Șoferi români, amendați pentru că circulau cu o încărcătură cu mult peste limita admisă
WhatsApp
Doi șoferi români au fost amendați în Germania, după ce au fost prinși cu o încărcătură cu mult peste limita admisă de vehiculele pe care le conduceau. 

Acțiune de verificare a poliției, desfășurată joi, 2 decembrie. O patrulă a serviciului de monitorizare a traficului, în jurul orei 15.30, pe A7, în apropiere de Neumünster, două autoutilitare, ambele conduse de șoferi români și în mod evident supraîncărcate.

Prima autoutilitară, un Mercedes Sprinter, care venea din Italia, avea o greutate totală admisă de 3,5 t și cântărea 5 t în timpul controlului. Astfel, greutatea totală admisă a fost depășită cu 40%. Șoferul, un român în vârstă de 49 de ani, a fost nevoit să plătească la fața locului o amendă de 235 de euro.

La scurt timp, un alt român a fost amendat pentru același motiv 

 

La scurt timp, oamenii legii au oprit o autoutilitară înmatriculată în Polonia. Vehiculul, cu o greutate totală admisă de maximum 3,5 t, în timpul unui controlului s-a dovedit a cântări 6 t, adică era supraîncărcat în proporție de aproape 70%.

Și în acest caz șoferul, un român în vârstă de 26 de ani, a fost nevoit să plătească pe loc o amendă de 352,50 euro.

Potrivit unui comunicat al Poliției din Neumünster, ambii șoferi au trebuit să-și descarce autoutilitarele sau să transfere din încărcătură într-un alt vehicul pentru a-și putea continua călătoria.

În Germania este permisă o supraîncărcare de cel mult 5% din greutatea totală admisă.

Maşină de zeci de mii de euro, furată în Germania, găsită în România

 

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin, din județul Cluj, efectuează cercetări după ce au depistat un autoturism, furat din Germania, în valoare de peste 70.000 de euro.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de tăinuire, în cadrul activităților fiind dispusă indisponibilizarea unui autoturism în valoare de peste 70.000 de euro, scrie realitateadecluj.net.

Astfel, în urma cercetărilor realizate de polițiștii de investigații criminale, s-a stabilit că în orașul Huedin, din județul Cluj, a fost depistat un autovehicul înmatriculat în Germania, care figura ca fiind furat de pe teritoriul țării.

În urma acestei descoperiri, polițiștii au identificat persoana care ar fi utilizat autovehiculul. Se pare că este vorba despre un cetățean chinez, în vârstă de 40 de ani. Polițiștii l-au depistat în orașul Huedin și l-au condus imediat la secție.

În acest caz, autovehiculul a fost indisponibilizat pentru continuarea verificărilor, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, informează Realitatea de Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel