Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Consilierul italian, Andrea Messina, discuție cu ministrului Gheorghe Cârciu despre „Consolidarea cooperării între țări”
WhatsApp
Andrea Messina s-a întâlnit cu ministrul Republicii Române, Gheorghe Carciu, cu scopul de a discuta despre cooperarea dintre Italia și România.
Consilierul italian, Andrea Messina, discuție cu ministrului Gheorghe Cârciu despre „Consolidarea cooperării între țări” / Foto: Captură video youtube

„Comunitatea românească este deja perfect integrată în orașul Catania. Între popoarele noastre există un mare respect și dialog, dar trebuie să lucrăm și mai mult pentru ca ele să fie din ce în ce mai apropiate, unite sub un singur steag, cel care ne recunoaște ca cetățeni europeni”, a spus Andrea Messina.

 

Întâlnirea a avut ca subiect principal colaborarea dintre cele două țări

 

Declarația a fost făcută de consilierul regional pentru autonomie locală, Andrea Messina, în timpul întâlnirii, care a avut loc în Palazzo degli Elefanti din Catania, cu ministrul Republicii Române, Gheorghe Cârciu.

De asemenea, au fost prezenți și comisarul Piero Mattei, prefectul Maria Carmela Librizzi și consulul general al României la Catania, Carmen Liliana Iacob.

Vezi și: Italia: Român căutat de poliție, găsit în trafic. Bărbatul era condamnat la șase luni de închisoare

 

Întâlnirea a avut loc în Duminica Floriilor



Aducând salutul președintelui regiunii Renato Schifani și al întregului guvern, consilierul Messina a adăugat: "Această întâlnire este primul moment al unei investiții culturale pentru a găsi noi modalități de relaționare în interesul, mai ales, al tinerilor noștri. Angajamentul trebuie să fie acela de a căuta forme de colaborare care să încurajeze schimburile culturale și de muncă, creând oportunități suplimentare de schimb între cele două țări".

Întâlnirea, care a avut loc într-o zi simbolică precum Duminica Floriilor, s-a desfășurat 'sub semnul păcii și al speranței', a subliniat ministrul Cârciu, 'și a intensificat logica dialogului între două popoare care au pus deja bazele unei colaborări durabile'.

Numai în acest fel se pot găsi soluții pentru tot ceea ce are nevoie ființa umană: pace, seninătate și muncă, conform presei străine.

 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG       

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel