Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Confruntări violente în Germania între extremiștii de stânga și forțele de poliție. De la ce a pornit totul
WhatsApp
Într-o repetare a scenelor violente din noaptea precedentă, orașul Leipzig din estul Germaniei a fost martorul unor confruntări încinse între manifestanții de extremă stânga și forțele de poliție. Scânteia care a declanșat aceste proteste violente a fost condamnarea la închisoare a unei tinere femei, cunoscută drept Lina E., considerată lidera unui grup de extremă stânga.

Autoritățile au dezvăluit că Lina E. a fost responsabilă de coordonarea unei campanii brutale de violență și răzbunare îndreptată împotriva militanților de extremă dreaptă, în decursul mai multor ani. Aceste acțiuni radicale au implicat utilizarea unor arme precum ciocane, bare de fier și bâte de baseball împotriva simpatizanților neonaziști.

Manifestanții de extremă stânga, susținătorii Linei E., au ieșit în stradă pentru a-și exprima furia față de condamnarea liderului lor și au cerut eliberarea sa imediată. Atmosfera tensionată și conflictuală s-a amplificat rapid, culminând cu violențe fizice între protestatari și forțele de poliție.

Germania. Un român, în război cu vecinul său, se „apără“: „Daunele puteau fi mai mari, puteam să sparg un geam“

 

Poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă

 

Într-un efort de a dispersa mulțimea revolitată, poliția a folosit măsuri de control, inclusiv gaze lacrimogene și tunuri cu apă. Din păcate, aceste tactici nu au reușit să calmeze spiritele, iar confruntările violente au continuat pe parcursul nopții. Manifestanții au aruncat cu pietre, au incendiat vehicule și au vandalizat clădiri, iar poliția a răspuns cu intervenții și arestări.

Incidente de acest gen ridică îngrijorări cu privire la siguranța publică și la echilibrul delicat dintre dreptul la protest și menținerea ordinii publice. Autoritățile din Leipzig au reafirmat că violența nu va fi tolerată și că vor fi luate măsuri ferme împotriva celor care tulbură ordinea publică sau comit acte ilegale.

În același timp, societatea este divizată în ceea ce privește acest caz, cu unii susținând dreptul protestatarilor de a-și exprima nemulțumirea, în timp ce alții condamnă acțiunile violente și subliniază necesitatea respectării legii.

Șofer român, mort într-un accident cumplit în Germania: "Cabina era complet deformată"

 

Lina E. a fost eliberată din închisoare în așteptarea apelului

 

Lina E., lidera grupului de extremă stânga, care a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru implicarea sa într-o campanie brutală de violență și răzbunare, a fost eliberată din închisoare în așteptarea apelului său. Sentința inițială nu este definitivă și va fi revizuită într-o instanță superioară.

Lina E. a fost reținută în anul 2020, însă recent s-a luat decizia de a o elibera pe baza faptului că a fost inițial condamnată în primă instanță și că are dreptul la o apelare a deciziei. Astfel, ea a fost pusă în libertate în timp ce așteaptă soluționarea apelului său în justiție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel