Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Stare de urgență în Olanda. Tornada a ucis cel puțin o persoană și a rănit alte zece, transformând un oraș „în zonă de război” - VIDEO
WhatsApp
Tornada olandeză a ucis cel puțin o persoană și a rănit alte zece, distrugând casele dintr-un oraș de coastă "transformat în zonă de război”. 
Stare de urgență în Olanda. Tornada a ucis cel puțin o persoană și a rănit alte zece, transformând un oraș „în zonă de război” - VIDEO / Foto: Unsplash

O tornadă rară a ucis cel puțin o persoană și a rănit alte 10 într-un oraș de coastă din sud-vestul Olandei, au anunțat serviciile de urgență, conform Daily Mail.

Vârtejul a lăsat o mulțime de pagube în orașul balnear Zierikzee după prânz, spulberând acoperișurile a cel puțin patru case și provocând prăbușirea fațadei unei case.

Localnicii au comparat priveliștea înspăimântătoare cu o "zonă de război" și cu "o cameră care este aspirată", în timp ce vânturile ciudate au lovit.

 

 

 

Tornadă de coșmar în Olanda


Țiglele de pe acoperiș și mobilierul de grădină au fost aruncate în aer, distrugând case, mașini și tot ce se afla în calea tornadei. Consiliul de siguranță al orașului a declarat stare de urgență și a avertizat că incidentul ar putea afecta zonele din jur.

Potrivit biroului olandez de meteorologie Weerplaza, vârtejul a început deasupra apei și apoi s-a deplasat pe uscat.

„Din nefericire, în urma tornadei s-a înregistrat o victimă. În plus, prima impresie este că mai sunt aproximativ 10 răniți”, a precizat autoritatea de siguranță din Zeeland într-un comunicat. 

„Serviciile de urgență sunt încă ocupate cu cartografierea dimensiunii totale”, a adăugat aceasta.

„Pagubele sunt considerabile pe mai multe străzi din Zierikzee. Pe lângă țiglele zburătoare și copacii căzuți, acoperișurile au fost smulse de la patru case”.

 

Serviciile de urgență au îndemnat oamenii să rămână acasă

 

Serviciile de urgență au îndemnat oamenii să rămână acasă și să nu încerce să ajute, avertizând că ramurile și țiglele de pe acoperișuri care s-au desprins reprezintă în continuare un pericol.

Țiglele au fost smulse de pe acoperișul unei biserici, iar trambulinele au zburat prin aer, a declarat postul public de televiziune olandez NOS.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat resturi aruncate în aer pe o coloană de vânt rotitoare și o pâlnie mare de nori albi care se întindea de la baza unui cer întunecat.

Serviciile de urgență au cerut oamenilor să se îndepărteze de zonă pentru a nu îngreuna activitatea poliției și a pompierilor și din cauza pericolului reprezentat de căderea de țigle și crengi.

Tornadele sunt fenomene meteorologice ciudate, vaporii de apă condensându-se în interiorul unui vortex înainte de a ridica material de la suprafața pământului.

 

 

Ultima tornadă mortală ca aceasta a fost în 1992

 

Olanda se confruntă cu mai multe tornade pe an, dar ultima tornadă mortală care a lovit țara a fost în 1992, a precizat NOS.

Locuitorul Douwe Ouwewekerk a declarat: "Am simțit ca și cum camera ar fi fost aspirată, ceea ce a fost o senzație destul de puternică", a relatat Telegraaf Netherlands. 

El a descris, de asemenea, obiecte care zburau la doar câțiva metri de casa sa: 'Țigle, o piscină de grădină, ceva care semăna cu un cort'.

Ultima tornadă mortală din Olanda a avut loc în urmă cu mai bine de 30 de ani în Ameland, în largul coastei de nord a țării. O persoană a fost ucisă și cinci au fost rănite în tornada din august 1992.

În august 2019, o tornadă slabă a lovit Amsterdamul, fără să rănească pe nimeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel