Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Comunitatea turcă din Germania s-a mobilizat să trimită ajutoare pentru victimele cutremurului
WhatsApp
Comunitățile turce și kurde din Germania au lansat campanii de donații pentru a trimite bani, haine călduroase și pături victimelor cutremurului devastator care a devastat luni Turcia și nord-vestul Siriei.
Comunitatea turcă din Germania s-a mobilizat să trimită ajutoare pentru victimele cutremurului (Sursa foto: Agerpres)

Pe măsură ce vestea dezastrului s-a răspândit și a stârnit apeluri frenetice la ajutor, voluntarii au început să strângă ajutoare la Berlin, Frankfurt și Munchen pentru miile de persoane care au rămas rănite sau fără adăpost după ce casele lor au fost distruse.

Vezi și: Cutremure Turcia: 2.921 de morţi şi 15.834 de răniţi, conform celui mai recent bilanţ

 

Germania are cea mai mare comunitate turcă din diaspora din lumede-javu

 

Germania are aproximativ 2,3 milioane de persoane de origine turcă, cea mai mare comunitate turcă din diaspora din lume, potrivit Comunității turce din Germania.

Levent Çukur a coordonat o campanie de strângere de ajutoare în sala de box pe care o conduce în Munchen.

"Nu ne așteptam să se ajungă la o asemenea nebunie, este o nebunie. Ne-am gândit că vom umple două dube și apoi le vom trimite, dar nu s-a oprit de la ora 10 dimineața."

În timp ce vorbea, un grup de oameni încărca cutii cu donații în camioane. Primul lot este programat să plece joi spre Turcia.

"În prezent este foarte frig în regiunile afectate și oamenii au nevoie urgentă de pături, haine călduroase și cizme", a declarat Tunca Karakaș, membru al asociației culturale Tuerkisch-Deutscher Kreis.

Vezi și: MAE: Opt români afectați de cutremure, repatriaţi din Turcia cu o aeronavă MApN

 

Comunitatea turcă din Germania îndrumă către campaniile de donații existente

 

Marți, salvatorii încă încercau să salveze persoanele prinse sub dărâmături, în timp ce bilanțul victimelor cutremurului a trecut de 5.000 de morți.

"Ne aruncăm în treabă", a declarat Faruk Akalan, un reprezentant în Germania al Semilunii Roșii kurde, care a trimis deja 250.000 de euro (268.000 de dolari) în regiunile afectate.

"Trimiterea de bani este mai bună decât trimiterea de bunuri, deoarece oamenii înșiși știu cel mai bine de ce au nevoie și pot folosi banii pentru a le cumpăra", a declarat președintele grupului, Gökay Sofuoğlu, conform anews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel