Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Companiile din Germania sunt disperate. "Lăsați românii să vină la muncă. Avem nevoie de ei"
WhatsApp
Asociațiile agricole din Germania fac un apel la autorități pentru a relaxa intrarea în această țară a lucrătorilor sezonieri din România: "Ne lipsesc mii de muncitori". 

Asociația Cultivatorilor de Sparanghel și Căpșuni din Germania face presiuni pentru a pune capăt restricțiilor de intrare pentru lucrătorii sezonieri români.

"Ne lipsesc mii de ajutoare în Baden-Württemberg", a declarat purtătorul de cuvânt al asociației, Simon Schumacher, potrivit publicației stimme.de.

În ultimele zile, s-a iscat un adevărat conflict între Ministerul Federal al Internelor și Ministerul Federal al Agriculturii, după ce, începând cu 25 martie, românilor li s-a interzis să intre în Germania. Muncitorii sezonieri români stau în prezent cu bagajele făcute și așteaptă să plece la lucru. Aceștia acuză că, de la impunerea restricțiilor, au pierdut mii de euro.

Problema muncitorilor români sezonieri din Germania ar putea fi rezolvată prin reguli stricte

 

Între timp, se pare că s-a ajuns la un acord la nivelul Guvernului Federal privind permiterea intrării în țară a muncitorilor români, dacă sunt respectate cu strictețe regulile de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.

"Asociația a propus tranzitul muncitorilor cu trenul sau autocarul pe un culoar special prin Ungaria și Austria", a explicat Schumacher. "O rută permanentă cu autocarul ar fi ideală", a mai precizat el.

Alte reguli propuse: înainte de a pleca din țară de origine, trebuie luată temperatura corporală, trebuie adresate întrebări cu privire la posibile riscuri de infectare. După ce ajung în Germania, muncitorii ar trebui separați de ceilalți lucrători. Totodată, pentru a evita pe cât posibil contactele externe, angajatorii ar trebui să ofere alimente.

UPDATE! (03 aprilie) Guvernul Germaniei a cedat și va permite intrarea muncitorilor români.

Vezi aici în ce condiții: Guvernul Germaniei a cedat. Muncitorii români sunt primiți înapoi: "Recolta nu așteaptă" 

(w670)

sursa foto: stimme.de

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel