Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Claudiu Stănășel va fi singurul român distins la Roma ca unul dintre cei mai influenți tineri politici din Italia
WhatsApp
Astăzi, la Roma, se va desfășura o ceremonie pentru acordarea premiilor destinate celor mai influenți tineri politici din Italia. Claudiu Stănășel, vicepreședinte al consiliului municipal din Prato și singurul român cu o funcție instituțională într-un oraș mare din Italia, va fi distins în fața oficialilor.

La Roma, în fața Primarului Capitalei, a Ministrului Educației și a altor oficiali, va avea loc astăzi un eveniment deosebit în cadrul căruia va fi acordat un premiu prestigios pentru tinerii politici cei mai influenți din Italia. Unicul străin și, implicit, singurul român care va primi această distincție, va fi Claudiu Stănesel. Evenimentul este organizat în colaborare cu ziarul național L’Espresso, care lansează o ediție specială dedicată acestui moment. Pozele de la eveniment vor fi furnizate ulterior.

Claudiu Stănășel, născut în România în promoția 1994, ocupă funcția de vicepreședinte al consiliului municipal și este lider de grup al Lega în municipalitatea Prato. În prezent, el este singurul cetățean român din Italia care deține o funcție instituțională într-un oraș de mari dimensiuni.

Alți tineri influenți care vor fi felicitați în cadrul acestui eveniment: 

Gemma Peri  - Promoția 2005 din Toscana, Gemma Peri și-a început cariera politică la vârsta de 14 ani, participând la Scuola di Formazione Politica, o inițiativă a senatorului Armando Siri. În prezent, ea este coordonator provincial al Lega Giovani în Arezzo.

Veronica Pratis  - La 28 de ani, din Torino, Veronica Pratis a absolvit un masterat în psihologia muncii. Actualmente, ea este coordonator al grupului Forza Italia Young Forces din Torino.

Marianna Ricciardi  - Născută în 1994 în Napoli, Marianna Ricciardi este medic și, din 2022, membră a Camerei Deputaților din partea Mișcării 5 Stele. Ea face parte din Comisia XII și a fost aleasă în 2021 ca membră a Comisiei pentru afaceri sociale.

Gaia Romani  - Născută în 1996, Gaia Romani este assessor al municipalității din Milano, unde a fost aleasă ca membru al Consiliului municipal. Ea a co-fondat organizația Onde Rosa și a lansat inițiativa „Stop taxei pe tampoane”.

Paolo Romano  - Născut în 1996, Paolo Romano este consilier regional în Lombardia și primul membru ales al Partidului Democrat Italian, obținând 9.266 de voturi. După ani de activitate ca și consilier în Primăria orașului Milano, el a lansat campania ALOStagenonélavoro în calitate de secretar al LOC Milano.

Michele Sangiovanni  - Născut în 2001 în Puglia, Michele Sangiovanni a devenit secretar al Volt Roma la vârsta de 18 ani, după ce a fost reprezentant în consiliul provincial. În prezent, el este coordonator al grupului „Studenti alla Terza” la Universitatea Roma Tre, consilier DISCO Lazio și director al PD Roma.

Matteo Saro  - Promoția 2003 din Udine, Matteo Saro a fost reprezentantul elevilor la liceul său, angajându-se în diverse lupte, inclusiv pe cele cu impact național, cum ar fi problema alternanței școală-muncă.

Tommaso Sasso  - Născut în 1996, Tommaso Sasso este membru al cabinetului primarului Romei, Roberto Gualtieri. Fost lider al Mișcării tinerilor din Roma, el candidează în 2023 pentru secretariatul național al Tinerilor Democrați.

Gaetano Scamarcio  - Născut în 1997 în Andria, Gaetano Scamarcio are un trecut cu funcții de coordonare în FI Giovani și s-a alăturat Fdl în 2024. El este președinte al asociației Generazione Catuma, care reunește tineri din regiunea Barletta-Andria-Trani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel