Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China introduce paşaportul de vaccinare. Va contribui la „interacţiunea sigură şi ordonată a oamenilor"
WhatsApp
China a lansat un certificat digital de vaccinare COVID-19 pentru cetăţenii săi care planifică călătorii transfrontaliere, alăturându-se altor ţări care emit documente similare în timp ce caută modalităţi de a-şi redeschide economiile.
Foto ILUSTRATIV

Întrucât campaniile de vaccinare sunt lansate la nivel global, câteva ţări, inclusiv Bahrainul, au introdus deja certificate de identificare a persoanelor vaccinate, iar Uniunea Europeană a fost de acord să dezvolte paşapoarte de vaccin sub presiunea ţărilor din sudul care au economii dependente de sectorul turistic.

Certificatul emis de China va conţine informaţii despre vaccinarea COVID-19 a titularului şi rezultatele testelor pentru coronavirus, a declarat pe site-ul său Departamentul de Afaceri Consulare din cadrul ministerului de externe al Chinei, relatează Reuters, titrează Mediafax.

Ministrul de externe Wang Yi a declarat duminică că scopul certificatului este de a realiza verificarea reciprocă a informaţiilor, cum ar fi testarea acidului nucleic şi vaccinarea, şi de a contribui la interacţiunea sigură şi ordonată a oamenilor.

De asemenea, China a anunţat relaxarea restricţiilor de carantină pentru persoanele care sosesc în China şi sunt vaccinate împotriva COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel