Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Certificatul verde, obligatoriu pentru toți angajații din Italia. Cine nu-l prezintă pierde bani din salariu încă din prima zi
WhatsApp
Angajații care muncesc în Italia și care nu prezintă certificatul verde la locul de muncă li se taie bani din salariu chiar din prima zi de absență nejustificată. 
Autorităţile din Italia au decis: Certificatul verde este legitim şi nu încalcă viaţa privată

Măsura este valabilă atât pentru angajații din sectorul public, cât și din cel privat. Pe de altă parte, autoritățile au renunțat la măsura suspendării, potrivit hotărârii publicate în Gazeta Oficială, relatează Il Fatto Quotidiano.

Angajații italieni trebuie să prezinte certificatul verde, prin care demonstreză că sunt vaccinați, testați sau au avut COVID, atunci când merg la muncă. Dacă nu îl au, se consideră că lipsesc nemotivat de la serviciu.

Singurii care vor fi suspendați dacă nu prezintă certificatul verde sunt angjații din cadrul școlilor.

Certifficatul verde poate fi obținut la 14 zile după prima doze de vaccin sau imediat după administrarea celei de-a doua doze. Poate fi obținut și după efectuarea unui test antigen, valabil 48 de ore, sau PCR, valabil 72 de ore. Certificatul verde obținut după vaccinare are o durată de 12 luni, iar pentru cei care au trecut prin boală, dar nu au fost vaccinați, valabilitatea este de 6 luni.

Guvernul a impus prețuri fixe pentru teste: 15 euro pentru adulți, 8 euro pentru minori. Pentru persoanele vulnerabile, testele PCR sau antigen sunt gratuite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel