Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Certificatul verde, obligatoriu pentru badante în Italia din 15 octombrie. Sindicatele: „Este singura soluție“
WhatsApp
Obligația de acordare a permisului verde pentru îngrijitori intervine începând cu 15 octombrie. Badantele și menajerele trebuie să aibă de asemenea un Green Pass pentru a lucra.
Foto ILUSTRATIV

Îndoieli, perplexitate, teamă, acestea sunt sentimentele larg răspândite în lumea muncii în ceea ce privește ajutoarele domestice, îngrijitorii și familiile care îi angajează. 

Teama de Covid, pentru că, mai ales pentru îngrijitori, munca lor îi pune în contact cu exemplul practic al unui subiect fragil, adică persoanele în vârstă. Îndoieli cu privire la faptul că Green pass, cineva trebuie să o controleze și, adesea, îngrijitorii și persoanele în vârstă trăiesc doar acasă.

Îndoieli și cu privire la concedierea unui îngrijitor, lucru care nu este prea complicat pentru familiile asistate, în ciuda interdicției de concediere pe care a stabilit-o decretul privind permisul verde. 

În toată această afacere, și anume permisul verde obligatoriu pentru îngrijitori și menajere, poate că este trecută cu vederea și cealaltă față a monedei: Persoanele în vârstă sunt inevitabil fragile, dar vârsta medie a îngrijitorilor este destul de ridicată, aproape de 60 de ani.

Certificatul verde, obligatoriu pentru badante în Italia din 15 octombrie

 

Badantele sau menajerele, adesea din Europa de Est, se văd acum nevoite să muncească, cu un salariu mic, departe de casă, departe de familia lor și, de asemenea, fără nicio acoperire, deoarece nu au suficiente contribuții pentru a se pensiona, și cu obligația vaccinaări și prezentării certificatului verde pe cap. 

Opinia sindicatelor cu privire la Green Pass: "Este singura soluție, iar muncitorii o doresc și ei", a declarat Andrea Zini, președintele Assindatcolf. Iar Assindatcolf este asociația angajatorilor din sectorul casnic care a cheltuit tot mai mult pentru a extinde cerința de vaccinare la îngrijitori, potrivit Pensioni e Fisco.

Unele vaccinuri făcute în alte țări decât Italia, nerecunoscute

 

Toate acestea având în vedere obligația lucrătorilor din domeniul sănătății, categorie de care Assindatcolf apropie îndatoririle îngrijitorului. Fără a lua în considerare, însă, diferențele de salarizare, de siguranță a locului de muncă și de protecție, care, în mod obiectiv, lipsesc în sectorul intern. 

Iar celor care au ridicat unele îndoieli cu privire la utilizarea aplicațiilor pentru verificarea Green pass, Zini le-a spus explicit că "cei care nu știu să folosească aplicațiile să ceară hârtia".

Și în ceea ce privește cealaltă îndoială legată de vaccinurile pe care mulți îngrijitori le-au primit în străinătate și care nu sunt recunoscute de EMEA, Zini este la fel de clar. "Cazurile celor care au fost vaccinați cu medicamente nerecunoscute de Ema, cum ar fi Sputnik, vor fi tratate cu o circulară".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel