Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Certificat de vaccinare în Italia, oficial, de mâine, în Lazio: Acces liber în toată țara. Cine și de unde îl poate solicita
WhatsApp
Lazio este prima regiune din Italia care va elibera un certificat de vaccinare. Acesta este un certificat care precizează că pacientului i s-au administrat două doze de vaccin. Iată cine  și de unde poate solicita documentul.

În documentul care poate fi tipărit (dar și păstrat pe telefonul mobil) există un cod QR. Acesta va fi scanat din când în când de către autorități pentru a verifica dacă este autentic. Printre funcțiile certificatului de vaccinare se numără aceea de a permite celor care au unul să se deplaseze liber între regiuni care se află în diferite intervale de risc. Nu înainte, însă, de 26 aprilie.

Certificatul ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru a intra pe stadioane, teatre, cinematografe, cluburi de noapte, săli de sport și multe altele, potrivit Il Messaggero.

Certificat de vaccinare în Italia, oficial, de mâine, în Lazio

 

Cine poate obține certificatul de vaccinare

Cine a finalizat ciclul de vaccinare - adică toți cei care au primit prima și a doua doză de Astrazeneca, Pfizer sau Moderna, pot solicita și descărca documentul. În acest moment, aproximativ 500 de mii de astfel de certificate au fost încărcate pe site.

Cum se descarcă

Primul pas este accesarea site-ului web Salute Lazio. Apoi accesați linkul referitor la fișa medicală electronică. Ce-i asta? Este un spațiu virtual care  colectează  istoricul medical al fiecărui cetățean. Aici se pot consulta informațiile și documentele (de exemplu, rapoarte, scrisori de externare, rapoarte de prim ajutor, rețete, dar și certificatul de vaccinare) produse de Sistemul Național de Sănătate de către medici și lucrători din domeniul sănătății și de asemenea, din diferite structuri (ASL, spitale, medici de familie și medici pediatri etc.) și de la unități sanitare private. 

Acces liber în toată Italia. Cine și de unde îl poate solicita

 

Documente necesare

După ce ați făcut clic pe «accesați fișierul», va apărea o nouă fereastră. Pentru a continua mai departe va fi necesar să introduceți  alternativ: propriul dvs. utilizator al regiunii Lazio (dacă aveți unul), SPID, cardul de sănătate (echipat cu un cip) sau cartea de identitate electronică. Oricare dintre aceste metode poate fi utilizată, facilitând astfel conectarea.

Dosarul electronic de sănătate

În acest moment, ați accesat fișa electronică de sănătate. Aici veți găsi certificatul dvs. dacă ați finalizat ciclul de vaccinare. În timp ce toți cei care nu au primit încă vaccinul nu vor găsi nimic. 

Aplicația Health Lazio

De asemenea, este posibil să obțineți certificatul de vaccinare prin utilizarea aplicației Health Lazio. Accesați secțiunea referitoare la fișa medicală electronică și continuați cu descărcarea. Posibilitatea de a avea certificatul în telefonul mobil vă permite să îl aveți întotdeauna cu dvs. și să îl puteți afișa atunci când este necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel