Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cerșetor român, alungat de pe străzile unui oraș din Italia. Îi deranja pe cei care făceau cumpărături de Crăciun
WhatsApp
Un român fără adăpost a fost expulzat de pe teritoriul unui oraș din Italia, fiind considerat de autorități un "pericol social".

Presa din Italia relatează cazul revoltător al unui român în vârstă de 40 de ani, rezident la Roccafluvione, o localitate din provincia Ascoli Piceno (Marche). Bărbatul, care obișnuia să cerșească în centrul orașului Ancona, a fost declarat "pericol social" de către polițiștii care au ordonat să fie expulzat pentru doi ani de pe teritoriul orașului respectiv.

 

Românul îi "deranjează" pe cei care fac cumpărături de Crăciun 

 

Potrivit Agenzia Italia, motivul acestei decizii a fost că românul ar deranja persoanele care fac cumpărături în această perioadă, în magazinele de lux din zona respectivă.

Dispoziția a fost semnată de comisarul Cesare Capocasa. Jurnaliștii italieni precizează că povestea e demnă de personajele lui Charles Dickens, iar comisarul ar fi Scrooge. 

Românul nu are venit și i-a rămas doar să cerșească pentru a putea supraviețui. Timp de doi ani de zile nu va mai putea pune piciorul în Ancona pentru că prezența lui îi „deranjează” pe cei care intenționează să-și cheltuie banii pe produsele unităților comerciale din zonă.

Bărbatul a atras atenția polițiștilor italieni, pe 24 noiembrie, "în timp ce se afla pe o stradă din centrul orașului, stând așezat la pământ, cu intenția clară de a cerși, deranjând trecerea trecătorilor având în vedere reducerea spațiului datorată prezenței decorațiunilor de Crăciun”.

Strada cu pricina se numește Corso Garibaldi, cu o lățime de aproximativ 12 metri și reprezintă cea mai comercială arteră din Ancona. În ultimele zile acolo s-au construit căsuțe din lemn, cu o lățime de doi metri și jumătate, care vor da viață tradiționalului târg de Crăciun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel