Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Centru European de Tehnologie Spațială va avea sediul în Elveția
WhatsApp

Agenția Spațială Europeană a semnat un acord cu Elveția care va găzdui un centru de excelență pentru dezvoltarea tehnologiei spațiale. Acordul a fost semnat de directorul general al ESA, Josef Aschbacher, și secretarul de stat elvețian pentru cercetare și inovare, Martina Hirayama, pentru a promova domenii precum cercetarea materialelor, managementul și procesarea datelor, tehnologiile cuantice și ecosistemele spațiale durabile.

Lucrările agenției sunt estimate a începe anul viitor, după semnarea planului detaliat de cercetare de către Consiliul ESA. Elveția este membru fondator al Agenției Spațiale Europene și contribuie anual cu 190 de milioane de franci. Centrul European pentru Inovarea Tehnologică în Spațiul va avea sediu la Institutul Paul Scherrer, care face parte din Școala Politehnică Federală din Zurich.

Elveția și-a adus contribuția la explorarea și tehnologia spațiului care a dus la dezvoltarea multor proiecte în ultimii zeci de ani. Cel mai cunoscut este Cheop, primul satelit european cu origini elvețiene, lansat în 2019, pentru explorarea exoplanetelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel