Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Celebra balena beluga descoperită în fluviul francez Sena, a murit în timpul ultimei încercări de salvare
WhatsApp
O balenă beluga descoperită în râul Sena, în Franța și eliberată în cadrul unei operațiuni la care au participat 80 de persoane, s-a stins din viață astăzi.
Foto: Unsplash

Anunțul a fost făcut de oficialii din nord-vestul Franței, unde mamiferul de patru metri a fost transportat într-un camion frigorific după ce a fost scos din apă.

 

Salvatorii plănuiau să elibereze balena de 800 kg în mare, după ce o tratau

 

Beluga fusese prinsă în capcană la peste 100 km în interiorul uscatului, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat după ce nu a mai mâncat.

Miercuri, o mulțime de oameni s-au adunat pe malul râului Saint-Pierre-La-Garenne, în Normandia, pentru a urmări salvarea, în timp ce interesul pentru supraviețuirea balenei a depășit granițele Franței.

Experții sunt încă nedumeriți de modul în care balena a reușit să se îndepărteze atât de mult în sud de habitatul său natural.

Beluga se aventurează ocazional spre sud toamna pentru a se hrăni atunci când se formează gheața, dar este rar ca aceasta să călătorească atât de departe de habitatul său natal. Potrivit Observatorului Pelagis din Franța, specializat în mamifere marine, cea mai apropiată populație de beluga se află în largul arhipelagului Svalbard, la nord de Norvegia, la 3.000 km de Sena.

 

La salvarea balenei au participat 80 de persoane

 

Balena de 800 kg a rămas blocată în râu, la 100 km în interiorul țării, iar starea de sănătate a balenei a început să se deterioreze, deoarece se străduia să găsească hrană.

Ajutoarele, inclusiv scafandri, polițiști și o duzină de medici veterinari au lucrat toată noaptea pentru a scoate animalul din râu și a-l urca într-un camion frigorific care îl va duce înapoi pe coastă, conform BBC News.

Însă balena nu a supraviețuit, aceasta fiind prea departe de habitatul natal și foarte slăbită din cauza lipsei hranei. Mai există și alte povești similare. În luna mai, o balenă ucigașă a fost găsită moartă după ce a înotat pe râul Sena în Normandia. Iar în 2019, o balenă moartă a fost găsită în râul Tamisa, în apropiere de Gravesend, au declarat oficialii britanici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel