Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cele mai bune spitale din lume în 2024: 120 de spitale sunt din Europa, iar 14 din Italia
WhatsApp
Revista americană Newsweek a publicat recent clasamentul celor mai bune spitale din lume pentru anul 2024, evidențiind excelența în îngrijirea pacienților și în cercetarea medicală. Din cele 250 de spitale clasate, 120 sunt din Europa, iar dintre acestea, 14 sunt din Italia. 
Tratament de doi lei pentru un pacient în Slobozia: stă neoperat de 10 zile din cauza unui conflict între medici / Foto: Unsplash

În topul global al celor mai bune spitale, primele trei locuri sunt ocupate de Clinica Mayo din SUA, Clinica Cleveland, tot din SUA, și Toronto General - University Health Network din Canada.

În ceea ce privește reprezentarea europeană în topul de elită, patru spitale europene se numără printre cele mai bune 10 unități medicale din lume. Pe locul 6 se află Charité - Universitätsmedizin Berlin din Germania, pe locul 7 este Karolinska Universitetssjukhuset din Stockholm, Suedia, pe locul 8 se clasează AP-HP - Hôpital Universitaire Pitié Salpêtrière din Paris, Franța, iar pe locul 10 este Universitätsspital Zürich din Elveția.

Abia pe locul 35 din topul global al celor mai bune spitale este primul spital din Italia, mai exact Policlinico Gemelli din Roma.

 

Au fost analizate 2.400 de spitale din 30 de țări

 

În cadrul analizei, Newsweek a inclus 2.400 de spitale din 30 de țări pentru a întocmi acest clasament prestigios. Lista completă aici.

Un aspect remarcabil este că, din cele 14 spitale italiene clasate, niciunul nu provine din regiunile sudice ale țării.

Gemelli din Roma ocupă un loc de frunte în acest clasament pentru al patrulea an consecutiv, evidențiind istoria sa bogată și misiunea sa dedicată îngrijirii pacienților, cercetării medicale și formării profesionale. Rezultatele obținute de acest spital sunt considerate o sursă de mândrie pentru întreaga comunitate medicală italiană.

"Supremația Policlinico Gemelli este o sursă de mare satisfacție pentru noi. Rezultatele din noul clasament Newsweek ne fac să fim cu adevărat mândri că ne aflăm la cârma acestei realități de excelență.", a declarat președintele Fondazione Policlinico Universitario Agostino Gemelli Irccs, Carlo Fratta Pasini, conform Il Messaggero.

De asemenea, reprezentanții spitalului subliniază importanța reinvestirii tuturor resurselor în îmbunătățirea continuă a serviciilor medicale și se angajează să continue să ofere îngrijire de calitate și să promoveze inovația în domeniul sănătății.

 

Spitalele italiene din top 250 cele mai bune spitale din lume

 

Clasamentul din 2024 evidențiază nu doar performanțele spitalelor, ci și angajamentul continuu pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate și asigurarea unei îngrijiri excelente pentru pacienți în întreaga lume.

- Locul 35, Spitalul Gemelli din Roma este urmat de:

- Locul 52, Spitalul metropolitan Niguarda din Milano

- Locul 57 de Spitalul Irccss Ospedale San Raffaele-Gruppo San Donato

- Locul 65 de Spitalul Istituto Clinico Humanitas din Rozzano

- Locul 66 de Spitalul Policlinico S. Orsola Malpighi din Bologna

- Locul 103, Spitalul Universitar Integrat din Verona

- Locul 117, Spitalul Policlinic San Matteo din Pavia

- Locul 118, Spitalul din Padova

- Locul 135, Spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo

- Locul 165, Spitalul Molinette - Aou Città della Salute e della Scienza din Torino

- Locul 187, Spitalul Universitar Careggi din Florența

- Locul 202, Spedali Civili din Brescia

- Locul 211, Spitalul Universitar Sant'Andrea din Roma

- Locul 215, Irccs Arcispedale Santa Maria Nuova din Reggio Emilia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel