Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cele mai bune alimente care stimulează sistemul imunitar. Include-le în dieta ta
WhatsApp
Corpul uman este un sistem foarte complex, în care toate elementele sunt interconectate într-un fel sau altul. 
Cele mai bune alimente care stimulează sistemul imunitar. Include-le în dieta ta. Sursa foto: freepik.com

Prin urmare, nu este de mirare că dieta are o influență fundamentală asupra sănătății sistemului cardiovascular și a sistemului imunitar.

Există o serie de alimente care sunt deosebit de benefice pentru întărirea sistemului imunitare. Află care sunt acestea. 

1. Iaurtul conține mii probiotice, care sunt decisive în starea sistemului nostru imunitar. Toate produsele lactate conțin proteine, inclusiv cele făcute  în casă din lapte de vacă, capră sau oaie. Unul dintre cele mai bogate în proteine este iaurtul grecesc, adesea consumat în dieta mediteraneeană și care poate concura, cu succes, la nivel de textură, smântâna.

2. Usturoiul conține o serie de nutrienți, vitamine, minerale, dar și fitochimicale. Usturoiul poate fi consumat în siguranță de majoritatea adulților. Cu excepția aromei sale intense și a faptului că provoacă transpirație, usturoiul are puține efecte secundare.

3. Afinele conțin mai multe substanțe benefice, printre care se remarca antocianina flavonoida. Nutriționiștii nu se ceartă cu privire la beneficiile afinelor, care conțin diverși fitonutrienți și antioxidanți puternici, care protejează sistemele organismului. Afinele sunt bune pentru țesuturi și mușchi, pentru funcția creierului, sistemul cardiovascular și digestie. Afinele conțin și o mulțime de vitamine și minerale: fier, magneziu, zinc, calciu, potasiu, vitaminele A, C și K.

4.Kiwi este unul dintre fructele cu cel mai mare conținut de vitamina C (un singur kiwi conține mai mult de 70% din doza zilnică recomandată). Se știe că acest nutrient crește producția de globule albe. Kiwi sunt o sursă excelentă de vitamina C și sunt cunoscute pentru a promova sănătatea inimii, stimula sistemul imunitar, precum și îmbunătățirea sănătății digestive. 

5. Ciuperci conțin o substanță numită beta-glucan, despre care se crede că stimulează sistemul imunitar și îmbunătățește protecția împotriva diferitelor infecții.

6. Somonul sălbatic (a nu se confunda cu cel crescut la fermă) este bogat în acizi grași omega-3, care reduc riscul de boli de inimă, depresie și cancer. Somonul conține, de asemenea, aminoacizi și vitamine B. Dacă mănânci somon o dată pe săptămână, vei vedea cum se schimbă starea pielii și cum crește energia.

7. Leguminoase Leguminoasele sunt o parte fundamentală a dietei în zonele lumii cu speranță de viață mai mare, iar relația nu este întâmplătoare. Acestea oferă o mare contribuție de zinc, care stimulează producția de globule albe. Legumoasele sunt o sursă excelentă de nutrienți pentru organismul nostru. Conțin proteine ​​și fibre vegetale. Fasolea poate să scadă colesterolul și zahărul din sânge, să ajute tractul digestiv și, bineînțeles, să devină asistentul tău în lupta împotriva excesului de greutate. În plus, leguminoasele conțin fier, magneziu, potasiu și zinc.

8. Ceai. Proprietățile medicinale ale ceaiului au fost apreciate de mii de ani de civilizațiile de pe întreaga planetă. Unele cercetări au descoperit că consumul mai multor căni de ceai pe zi stimulează activitatea imunitară a organismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel