Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel puţin 18 turişti morţi într-un accident de autocar, în Mexic
WhatsApp
Cel puţin 18 turişti mexicani şi-au pierdut viaţa, iar aproximativ 25 au fost răniţi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică într-un accident de autobuz în nord-vestul Mexicului, a declarat duminică un oficial local, citat de AFP.

'A avut loc un accident în care a fost implicat un autobuz aparţinând unei companii private care transporta turişti din Guadalajara, statul Jalisco (vest), către Guayabitos', în statul Nayarit, o destinaţie turistică cunoscută pentru plajele sale de la Oceanul Pacific, a raportat Pedro Nunez, şeful pompierilor locali.

A fost deschisă o anchetă pentru a stabili cauzele prăbuşirii autobuzului într-o râpă şi a identifica victimele, toţi 'turişti mexicani', a precizat el, potrivit Agerpres.

Accidentul a avut loc la kilometrul 59 al autostrăzii federale 200 Tepic-Puerto Vallarta, în apropiere de orașul Mesillas, după ce autocarul a căzut într-o râpă adâncă de aproximativ 15 metri.

Autocarul a căzut într-o râpă de la 15 metri înălțime 

 

Potrivit informațiilor furnizate de Procuratura Generală din Nayarit, vehiculul a plecat din orașul Guadalajara, Jalisco, îndreptându-se spre Guayabitos, în municipalitatea Compostela.

Autoritățile au precizat că 18 persoane au murit la fața locului, 11 femei și 7 bărbați, în timp ce 33 de persoane au fost rănite și au fost transportate la diferite spitale din regiune.

"În momentul producerii accidentului, cinci persoane au murit, patru pasageri și șoferul. Trei persoane au murit la spital", a confirmat presei Pedro Beltrán, coordonatorul Protecției Civile din Reynosa.

Potrivit procuraturii, autobuzul s-a răsturnat în jurul orei locale 20:00 (02:00 GMT duminică), dar nu au fost furnizate informații privind cauza accidentului.

Autoritățile se află la fața locului pentru a investiga și a stabili cauzele reale ale tragicului accident.

8

 

Accidentele rutiere, în special cele în care sunt implicate camioane și autobuze, sunt frecvente în Mexic.

În 2021, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a raportat că țara se afla pe locul șapte în lume și pe locul trei în America Latină în ceea ce privește numărul de decese rutiere.

În fiecare zi se înregistrează în medie 22 de decese ale tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani și 24.000 de decese pe an în medie, potrivit agenției.

Accidentele rutiere sunt principala cauză de deces în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 5 și 29 de ani și a cincea cauză de deces în rândul populației generale, potrivit institutului.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel