Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cei doi italieni care au îngropat în grădină 15 milioane de euro sunt cercetați pentru că au spălat și alți bani
WhatsApp
Ancheta privind cuplul din localitatea italiană Gussago care a îngropat milioane de euro în grădină dezvăluie o rețea de spălare de bani.
Cei doi italieni au îngropat 15 milioane de euro în grădină

Giuliano Rossini și Silvia Fornari, cunoscuți pentru faptul că au îngropat 15 milioane de euro în grădina lor din Brescia, sunt acum subiectul unei noi investigații. Autoritățile italiene suspectează că fac parte dintr-o asociație care a spălat 110 milioane de euro.

Guardia di Finanza a efectuat treisprezece percheziții în dimineața zilei de marți, 19 martie, în zonele Vicenza, Verona și Brescia. Opt persoane au fost plasate în detenție, iar alte cinci sunt sub arest la domiciliu. În plus, optsprezece proprietăți, inclusiv apartamente și firme, au fost percheziționate, rezultând sechestrarea a 1,5 milioane de euro în numerar, ceasuri de lux și lingouri de aur.

Investigațiile, coordonate de parchetul din Vicenza, au început în 2021. Totul a pornit de la informații despre un bărbat de 51 de ani din Arzignano (Vicenza), suspectat că a transportat bani în străinătate pentru o fraudă fiscală. Interceptările telefonice și investigațiile bancare au dezvăluit colaborarea acestuia cu cuplul din Gussago. Cei unsprezece complici ai bărbatului erau responsabili cu transportul banilor.

Unul dintre complici organiza livrarea de numerar în diverse orașe, inclusiv Padova, Prato, Mantua, Milano, Chieti și Roma, precum și în Slovenia și Germania. Comunicarea dintre membrii rețelei se desfășura prin chat-uri criptate pe platforme precum Telegram, Signal, DIngtalk și WeChat. Investigatorii au obținut chat-urile, dezvăluind metodele de recunoaștere folosite pentru a asigura transferul corect de numerar, inclusiv utilizarea numerelor de înmatriculare ale mașinilor care vor fi folosite în momentul livrării, numere de serie ale bancnotelor cu coduri de identificare care trebuiau prezentate pentru a confirma autorizația de a încasa banii.

Cuplul și bărbatul de 51 de ani erau bine organizați și foloseau mașini închiriate cu care transportau banii. O mașină avea rolul de lider și avertiza cel de-al doilea vehicul, unde se aflau banii în numerar, de prezența filtrelor de poliție, scrie publicația Fanpage.

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel