Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cehia. Autoritățile mențin restricţiile la intrarea în ţară. Turiştii străini obligați să prezinte un test negativ PCR
WhatsApp
Deşi guvernul liberal-conservator din Republica Cehă relaxează regulile anti-coronavirus, nu sunt prevăzute modificări la restricţiile impuse la intrarea în ţară, relatează marţi agenția DPA, citată de Agerpres.
Cehia. Autoritățile mențin restricţiile la intrarea în ţară

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a explicat marţi că în prezent aproape toate ţările europene sunt plasate în categoria roşu pe aşa-numitul „semafor coronavirus”.

Turiştii străini trebuie să prezinte în continuare un test negativ PCR la intrarea în ţară, deşi este în vigoare o excepţie pentru cei care au fost complet vaccinaţi şi au făcut doza booster.

Pentru cei nevaccinaţi, un al doilea test este obligatoriu la intervale de cinci până la şapte zile de la sosire. Pentru copii se aplică reguli diferite în unele cazuri.

Curtea Supremă Administrativă din Cehia a anulat recent regula potrivit căreia numai cei vaccinaţi sau trecuți prin boală puteau avea acces în sectoarele ospitalităţii şi de catering. Se aşteaptă ca decizia să intre în vigoare joi.

Se aşteaptă ca guvernul ceh să renunţe la restricţii privind vaccinarea şi în alte domenii, cum ar fi evenimentele sportive şi culturale.

În altă ordine de idei, Italia renunță la măștile purtate în aer liber.

 

Toată Italia spune 'Adio!' măștilor purtate în aer liber, din 11 februarie

 

Ordonanța privind obligativitatea purtării măștii în aer liber pe teritoriul Italiei expiră pe 10 februarie, dar Guvernul a decis să elimine obligația. "Urmează o măsură de eliminare a măștilor în aer liber, fără distincție de culoare pentru regiuni". Guvernul a decis să elimine obligația de a purta măști în aer liber începând cu 11 februarie. Decizia oficială va veni în următoarele ore.

Acest lucru a fost confirmat de subsecretarul de stat pentru sănătate, Andrea Costa: "Ministerul Sănătății a luat decizia de a elimina utilizarea măștilor în aer liber în toată țara, indiferent de culoarea regiunii, începând cu 11 februarie". Pentru Costa, "acesta este un semn de speranță pentru toți italienii".

De fapt, la 10 februarie expiră ordinul ministrului Roberto Speranza care le cere oamenilor să poarte măști nu numai în interior, ci și "în toate spațiile publice exterioare", potrivit publicației Corriere Della Sera.

În decretul care prevedea obligativitatea purtării măștilor, semnat de ministrul Sănătății, se specifica că regula este valabilă "chiar și în zonele albe".  Acum, guvernul a decis să elimine complet obligația de a purta măștile de protecție în aer liber. Birourile legislative lucrau de zile întregi: întrebarea era dacă relaxarea uneia dintre restricțiile simbolice ale bătăliei de doi ani împotriva Covid trebuia să se aplice și în zonele galbenă și portocalie sau doar în zona albă.

 

"Este important să rămânem cu picioarele pe pământ"

 

Pentru a complica și mai mult cadrul de reglementare, decretul adoptat de guvern săptămâna trecută elimină restricțiile prevăzute în diferitele zone pentru cei care sunt vaccinați: de fapt, guvernul a stabilit că începând cu 11 februarie - pentru cei care sunt vaccinați - se poate sta în aer liber, fără mască, în toată Italia, indiferent de "zone".

"Există semne încurajatoare, cu o scădere de 30% a numărului de cazuri într-o săptămână. Este nevoie în continuare de multă grijă și prudență, dar se deschide o nouă etapă", a afirmat ministerul Sănătății, Roberto Speranza.

Pentru lui Speranza, "valul Omicron a avut un număr foarte mare de infecții, dar datorită vaccinurilor și măștilor s-a produs o curbă", a precizat el. "Este important să rămânem cu picioarele pe pământ", a mai explicat Speranza, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
02 feb 2023, 09:10
DCNews.ro
02 feb 2023, 09:10
Spectacola.ro
02 feb 2023, 09:21
Astrosens.ro
30 ian 2023, 10:54
RadioDCNews.ro
02 feb 2023, 10:02
RadioDCNews.ro
02 feb 2023, 10:02
DefenseRomania.ro
30 ian 2023, 19:17
Astrosens.ro
30 ian 2023, 10:54
Spectacola.ro
02 feb 2023, 09:21
DCBusiness.ro
02 feb 2023, 07:56
DCMedical.ro
02 feb 2023, 09:45
DCMedical.ro
02 feb 2023, 09:45
DCBusiness.ro
02 feb 2023, 07:56
DefenseRomania.ro
30 ian 2023, 19:17