Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce se întâmplă dacă iei un credit în Germania și pleci în România? Avocatul Niculescu răspunde: „Mare atenție! Poți ajunge cu ușurință în zona penală”
WhatsApp
Avocatul Lucian Niculescu a vorbit la interviurile StiriDiaspora despre ce se întâmplă dacă iei un credit în Germania și pleci în România.
Ce se întâmplă dacă iei un credit în Germania și pleci în România? Avocatul Niculescu răspunde: „Mare atenție! Poți ajunge cu ușurință în zona penală”

În urma mesajelor primite pe adresa redacției, jurnalistul Bogdan Bolojan l-a întrebat pe avocatul Lucian Niculescu dacă românii din Germania sunt urmăriți de vreo datorie în cazul în care se întorc în România. Spre exemplu în cazul în care un român își face abonament la un telefon de doi ani, însă după două luni de muncă se întoarce în țară. 

„Ca activitate profesională, instrumentez destul de multe dosare în sensul acesta. Cel puțin din punct de vedere al legislației germane, ne aflăm în zona înșelăciunii. Atâta vreme cât eu închei un contract de orice natură, fie de achiziție telefon, sau fie achiziție servicii, dar știu că în perioada următoare mă voi duce în altă țară, asta înseamnă că nu voi mai avea venitur, la nivel legislativ german se presupune că am vrut să înșel. Și atunci, mă duc automat în zona penală și ajung în România cu un dosar penal în spate. Vorbesc de orice natură contractuală pe care românul o face în altă țară. 

De exemplu, pot să îmi iau o mașină în Germania și e foarte clar că peste două luni de zile plec din Germania în România și plec cu mașina. Din punct de vedere al legislației germane, am înșelăciune. Există un articol în Codul Penal german care arată explicit lucrul acesta”, a precizat la ȘtiriDiaspora.ro, avocatul Lucian Niculescu. 

 

Lucian Niculescu: „Se recuperează bunurile și din punct de vedere civil și din punct de vedere penal”

 

Avocatul Lucian Niculescu mai spune că în cazul în care un român vrea să plece din Germania și are un contract de credit sau de prestări servicii, trebuie neapărat să anunțe și niciodată să nu plece neanunțat.

„Deci, atenție! Recomandarea mea profesională este să nu se facă lucrurile astea. Dacă totuși se dorește să faci așa ceva trebuie să anunți creditorul de orice natură că urmează să pleci, să te stabilești în altă țară astfel încât el să-și ia măsurile contractuale pe care le consideră la momentul respectiv. Altfel, pot ajunge cu ușurință în zona penală și nu e de dorit să fiu urmărit penal. 

Ultimul dosar pe care l-am avut în România pe zona asta s-a solicitat de către Parchetul din Germania sancționarea penală cu un număr de șapte ani de zile, pe un contract de consum, respectiv credit, în care persoana a ales să plece în România. S-a cerut de către autoritatea germană ca persoana respectivă să fie închisă pentru o perioadă de șapte ani de zile. Nu s-a ajuns acolo, persoana respectivă a scăpat pe un apanaj juridic legal, dar iată că s-a cerut.

Atenție! Se recuperează bunurile și din punct de vedere civil și din punct de vedere penal. Recomandarea mea este să nu se facă lucrul acesta! Este dreptul meu să plec în altă țară, dar anunț creditorul meu sau prestatorul meu de servicii. Dar niciodată nu plec neanunțat!”, a mai precizat avocatul Lucian Niculescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel