Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce se ascunde în spatele propunerii lui Putin pentru pace în Ucraina. Rușii exultă după conferința de pace din Elveția
WhatsApp
Vladimir Putin a venit cu propria formulă de pace, cu scopul de a perturba conferința de pace din Elveția. 
Putin începe un nou mandat de președinte. Rusia pășește într-o nouă eră a autoritarismului

Rușii sunt fericiți că au perturbat summitul de pace din Elveția: s-ar fi discutat mai mult despre propunerea lui Putin decât alte subiecte. 

Formula de pace a Rusiei propusă de însuși Vladimir Putin este ca Ucraina să își retragă trupele din regiunile ocupate de armata rusă, din Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhzhia. De asemenea, Putin mai impune Ucrainei să renunțe la orice inițiativă de aderare la NATO. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a invitat Kievul să ia în considerare cu seriozitate invitația lui Putin, având în vedere că „dinamica actuală de pe front continuă să se înrăutățească pentru ucraineni”. Și cu o referire directă la Zelenski, el a adăugat că „probabil un politician care pune interesele țării sale mai presus de cele ale lui și ale stăpânilor săi trebuie să reflecteze la o astfel de propunere". Peskov menționează că „nu este un ultimatum, ci o inițiativă de pace care ține cont de realitățile de pe teren. Președintele Putin acceptă principiul negocierilor, cu condiția ca rezultatul lor să fie aprobat de guvernul ucrainean legitim, dar Volodimir Zelenski nu aparține acestei categorii”.

Rușii fac ce știu ei mai bine: să încerce destabilizarea

 

Deși adevărata substanță a fost imediat demascată, aceea a unei cereri de capitulare necondiționată, oferta lui Putin a avut ca efect perturbarea conferinței de pace.

Potrivit lui Vladimir Kornilov, analist la Ria Novosti care este omniprezent în talk-show-urile regimului, "Doar trei din cele zece puncte avute în vedere inițial de Zelenski au fost aprobate și nu chiar și de către toți participanții.” Kornilov concluzionează că obiectivul principal al lui Zelenski „a eșuat”, întrucât în ​​cele două zile  „s-a discutat mai mult despre propunerile lui Vladimir Putin, chiar dacă doar pentru a le critica, decât cele ale președintelui ucrainean”.

Totuși, spre insatisfacția rușilor, fotografia de grup a summit-ului elvețian certifică de fapt un front de aproape o sută de țări care, în diferite moduri și grade, sprijină Ucraina în lupta ei existențială. 

"Deși Rusia nu este capabilă să-și atingă obiectivele maxime cu mijloace militare - spune Alexander Gabuev, directorul Centrului Carnegie Rusia Eurasia -, este clar că in această fază câștigă teren. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel