Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce i-a scris un elev de 15 ani mamei sale înainte de a muri într-o excursie în Europa, pentru că profesorii săi nu au crezut că se simte rău
WhatsApp
Cu câteva zile înainte de a muri în timpul unei excursii școlare în Europa, un adolescent sănătos și în formă, despre care profesorii credeau că suferă de dorul de casă, i-a trimis un mesaj mamei sale.
Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Ucraina a fost ucis împreună cu soția sa în bombardamentele "masive" ale Rusiei

Timothy Fehring, în vârstă de 15 ani, i-a spus că nu dormise "de ore întregi" și că "se simțea mereu amețit" de când a zburat în Europa din orașul său natal, Melbourne. 

Elevul de la Blackburn High School dezvoltase, fără să știe, o infecție în sânge și plămâni care s-a transformat în septicemie, care l-a ucis la șase zile după ce a aterizat. 

Unele dintre ultimele mesaje ale lui Tim către familia sa în acea călătorie fatală pot fi dezvăluite acum, în timp ce medicul legist și cei dragi fac presiuni pentru schimbări majore în politicile privind excursiile școlare - inclusiv un raport mai bun între personal și elevi. 

Pe parcursul celor șase zile de excursie, Tim a pierdut 5 kg, a vomitat în mod repetat în coșurile de gunoi de pe marginea drumului și se chinuia să meargă. 

Cu toate acestea, cei doi profesori care însoțeau 16 elevi în vacanță au crezut că Tim suferea pur și simplu de răul de casă, în loc să fie grav bolnav. 

 

Familia sa a făcut publice mesajele care arată că Tim a informat-o pe mama sa că nu se simțea bine

 

Starea lui a fost pusă inițial pe seama mâncării picante care i-a fost dată să mănânce în zborul Thai Airlines în care se afla. 

„Aproape că am vomitat și încerc să mă fac bine pentru a mă putea distra mai bine”, a trimis el un mesaj. 

În următorul mesaj, Tim a spus: "Voi dormi ca un bebeluș pentru că s-ar putea să fie vorba de epuizare. Nu am mai dormit de ore întregi și mă simt mereu amețit”.

Pe măsură ce zilele treceau și grupul călătorea din Germania spre Viena, starea lui Tim se înrăutățea. A murit pe 28 iunie într-un spital din Viena, la mai puțin de o săptămână după ce a părăsit Australia. 

În concluziile medico-legale pronunțate recent, medicul legist Simon McGregor a declarat că personalul ar fi trebuit „să ceară și apoi să urmeze sfatul medicului cu privire la starea de bine a lui Tim” în timpul excursiei. 

 

Tim a fost dus la Spitalul de Copii din Munchen în a patra zi a excursiei și a fost examinat de un medic

 

Dar medicul a spus că motivul probabil al vărsăturilor a fost constipația și dorul de casă și i-a sugerat lui Tim să bea apă și să mănânce fructe pentru a se "simți mai bine". 

Medicul legist McGregor a declarat că medicul trebuia să facă un examen fizic pentru a examina alte posibile motive ale bolii lui Tim.

„Dr. Schrems ar fi trebuit să efectueze un examen fizic, inclusiv să ia tensiunea arterială sau să folosească un stetoscop, pentru un pacient care se prezintă pentru prima dată înainte de a scrie un scenariu pentru medicamente pentru anxietate”, se arată în raport.

De asemenea, acesta a scris că personalul școlii ar fi trebuit să aibă o minte deschisă cu privire la ceea ce suferă, profesorii sugerându-i chiar medicului că ar putea fi vorba doar de dorul de casă.

Medicul legist McGregor a constatat că personalul - doi profesori, inclusiv directorul adjunct și managerul de afaceri - a făcut 'o judecată greșită' în tratarea lui Tim. 

El a recomandat o creștere a numărului de angajați care participă la excursii în străinătate și o revizuire a politicilor privind excursiile. 

Medicul legist a subliniat cum creșterea raportului dintre personal și elevi ar oferi însoțitorilor "mai multă flexibilitate" pentru a gestiona elevii rămași în cazul în care cineva se îmbolnăvește.

Liceul Blackburn a acceptat de atunci recomandările și a crescut deja numărul de personal pentru excursii. 

 

"Nu-i plăcea să facă scandal”

 

Mama lui Tim, Barbara Fehring, a declarat că fiul ei era un copil fericit și sănătos care abia aștepta să plece în excursie, dar a adăugat că nimeni nu l-a ascultat atunci când a încercat să-i spună cât de rău se simțea.

„Responsabilii au crezut că îi era dor de casă, dar nu era așa. Abia aștepta să plece, dar nu-i plăcea să facă scandal”, a declarat ea pentru Daily Mail .

„Era un copil foarte în formă, sănătos și energic, care era mereu fericit și voia mereu să-i facă fericiți pe cei din jurul lui”. 

Raportul medicului legist a precizat că tânărul de 15 ani a vomitat în prima zi în care grupul a ajuns la Berlin. În a doua zi, Tim s-a trezit cu crampe la stomac și, după ce nu a mâncat, a vomitat la prânz și din nou la cină.

Profesorii au crezut inițial că suferă de efectele fusului orar, de mâncarea diferită, de căldură și de schimbarea climei.

Aceștia au informat-o pe mama sa că se simțea rău, dar au bănuit că se datora dorului de casă, se arată în raportul medicului legist.

Pe 26 iunie, el s-a trezit devreme și i-a trimis un mesaj mamei sale în care îi cerea să îl aducă acasă.

„Și-a exprimat nemulțumirea cu privire la modul în care era tratat și nu era crezut în legătură cu boala sa”, se arată în raportul medicului legist.

Mama sa, Barbara, a vorbit cu unul dintre profesori și i-a spus că Tim trebuie să meargă la un medic.

În cele din urmă a fost dus la Spitalul de Copii din Munchen, după ce a făcut un tur de plimbare, unde părea „epuizat, vizibil palid și pierduse vizibil în greutate”.

 

Tim a stat la spital între patru și șase ore, iar doctorul a spus că voma a fost cauzată probabil de constipație și de dorul de casă

 

A doua zi, grupul a călătorit în Austria și a făcut un alt tur pe jos.

'Tim s-a plimbat purtând o 'pungă de vomă', deși a cerut să nu meargă deloc', se arată în raportul medicului legist.

'Nu se îmbunătățise, mergea încet și părea umflat și obosit. Era palid și avea cearcăne negre sub ochi. Tim le spusese angajaților că vrea să meargă la spital, dar personalul a considerat că încerca să evite să facă activitățile planificate, cum ar fi plimbarea de după-amiază'.

Fehring a spus că nu a putut înțelege de ce Tim nu a fost dus la spital pe 27 iunie, în ciuda faptului că le-a spus profesorilor că se simțea atât de rău.

În seara zilei de 27 iunie, personalul a decis ca Tim să zboare singur acasă, deoarece starea lui nu se îmbunătățise.

A doua zi, pe 28 iunie, Tim a fost dus să obțină un certificat medical pentru a confirma că poate călători.

În timp ce se afla acolo, Tim nu a fost examinat sau supus vreunui test, iar doctorului i s-a spus să îi prescrie medicamente pentru anxietate la cererea unuia dintre profesori, se arată în raportul medicului legist.

 

Medicul a considerat că Tim este apt să călătorească, fără să îl examineze

 

În timp ce profesorul plătea pentru programare, Tim a ieșit din cabinetul medicului în hol, plângându-se că era "cald și înfundat", dar câteva momente mai târziu a fost găsit fără reacție pe podea.

Voma era împrăștiată pe toate hainele lui și îi sângera nasul, se arată în raport.

Tim a fost resuscitat înainte de a fi transportat de urgență cu o ambulanță la Centrul de Medicină Socială din Viena, Secția de Terapie Intensivă Pediatrică.

La spital, pupilele sale erau la "dilatare maximă", iar o tomografie computerizată a constatat o umflătură severă a creierului, se arată în raport.

 

Băiatul intrase în septicemie și când s-a prăbușit pe podea a intrat în stop cardiac

 

Tim nu a putut fi salvat. Mama sa se afla într-un zbor de întoarcere la Melbourne în acel moment și a fost informată despre moartea fiului ei doar de prieteni apropiați care au mers să o întâmpine la aeroport când a aterizat.

Autopsiile au arătat că Tim avea o infecție foarte acută în sânge și în plămâni, care ar fi putut duce la insuficiență cardiacă. 

Fehring a declarat că susține recomandările înaintate de medicul legist și a sugerat ca o asistentă medicală înregistrată să fie prezentă la fiecare călătorie.

'Nu ne dorim ca acest lucru să se întâmple vreodată vreunui alt copil sau ca vreo familie să treacă prin ceea ce am trecut și încă mai trecem noi', a spus mama sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel