Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Caz controversat într-o școală din Austria: Copil de 9 ani, examen în frig pentru că nu purta mască
WhatsApp
Un elev de la școala primară din Voitsberg, landul Stiria, a fost nevoit să susțină un test afară, pe un frig năprasnic, totul pentru că nu purta mască.
sursa Kleine Zeitung

Un certificat medical care confirma că elevul de școală primară nu putea purta mască din motive medicale nu a fost acceptat de școală, astfel că băiatul de nouă ani a fost nevoit să susțină un test la temperaturi sub zero grade. Părinții au decis ulterior să îl retragă pe fiul lor Jason de la școală. 

Părinții lui Jason postaseră pe Facebook o fotografie cu fiul lor scriind testul în frig. În cele din urmă, școala a fost bombardată cu o avalanșă de mesaje de ură. 

Potrivit Heute, în urma incidentului, părinții l-au retras pe cel mic de la școală. Despărțirea lui Jason de școala sa a durut mai mult decât testul în frig. După examen, a strâns semnături de la colegii de clasă pe tricoul său și s-au vărsat și lacrimi. "Mi-au plăcut foarte mult profesorii mei și îmi va fi dor de prietenii mei", a declarat Jason, citat de "Kleine Zeitung". 

Avocatul familiei a declarat pentru sursa citata că lui Jason nu ar fi trebuit să i se interzică accesul în școală. În opinia sa, ar fi fost vorba de o "abatere masivă", pentru care ar fi fost vinovată și directoarea instituției.

În plus, de când a devenit cunoscut cazul băiatului, o adevărată avalanșă de scrisori și postări pline de ură a fost îndreptată împotriva școlii și în special a directoarei.

 

Copil de nouă ani, ținut afară pentru un examen pentru că nu purta mască

 

Direcția de Educație din Stiria vorbește de o "vânătoare". A fost chemată poliția, iar între timp, familia băiatului vrea să ia măsuri legale împotriva directoarei. Este vorba despre încălcarea obligației de supraveghere.

"Primim multe apeluri furioase din toată Austria. Dar sunt și oameni care pur și simplu se interesează și care vor să cunoască istoricul cazului", spune purtătorul de cuvânt Julian Kampitsch.

Părinții lui Jason ar fi prezentat un certificat de scutire de mască pentru fiul lor la sfârșitul vacanței de Crăciun. Acesta a fost emis de un medic din Graz, cunoscut pentru atitudinea sa critică față de vaccinare. Prin urmare, administrația școlii a dorit să verifice certificatul și să nu-i permită lui Jason să participe la cursuri fără mască - în ciuda unui test PCR negativ valabil în prezent. 

Potrivit părinților săi, însă, băiatul își dorea foarte mult să susțină un test, deoarece se pregătea de mult timp pentru acesta. Așa că au mers la școală în acea zi. În cele din urmă, învățătoarea a fost de acord să-l lase pe copilul de nouă ani să scrie testul de 15 minute, care, întâmplător, nu este notat, în fața ferestrei deschise spre clasă. Părinții au fost și ei de acord, subliniază Direcția de Educație din Stiria.

Aceasta a investigat incidentul "nefericit", dar nu există consecințe pentru directoare sau profesor. Băiatul frecventează acum o altă școală și trebuie să poarte o mască acolo, deoarece certificatul nu este recunoscut, scrie Kleine Zeitung. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel