Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Câteva mii de militari bieloruși, mobilizați la granița cu Ucraina. Ce i-a cerut Putin lui Lukașenko
WhatsApp
Serviciile secrete ucrainene avertizează că Vladimir Putin încearcă să atragă Belarus într-un război deschis cu Ucraina.

Concomitent, conform serviciilor militare de informații ale Kievului, Belarus are mobilizate la granița cu Ucraina 6 batalioane, care totalizează 6.000 de militari, informează Kyiv Independent, citat de Radio Chișinău.

Adjunctul serviciului militar de informații al armatei ucrainene, Vadim Skibițki, a declarat că Putin are întâlniri frecvente cu Aleksandr Lukașenko în încercarea de a-l convinge pe dictatorul belarus să se angajeze total într-un război deschis împotriva Ucrainei.

De la atacul Kremlinului asupra Ucrainei, la 24 februarie, Belarusul, aliat al Rusiei, a servit ca bază pentru forțele rusești, în special în primele săptămâni ale invaziei, când trupele ruse au încercat să ia cu asalt Kievul și zonele din nordul și nord-estul Ucrainei. Cu toate acestea, Belarus nu a intrat până acum în conflict deschis cu trupele Kievului, transmite digi24.ro.

Pe 24 august, de ziua națională a Ucrainei, președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a transmis un mesaj ciudat ucrainenilor. Aliatul lui Putin, care a susținut războiul rușilor în Ucraina, le transmite vecinilor ucraineni „Cer senin, toleranță, curaj, putere și succes în restabilirea unei vieți decente”, a spus Lukașenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel