Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Castellón comemorează Ziua Internațională a României prin evenimente culturale și de agrement
WhatsApp
Primăria încurajează oamenii să participe la evenimentul "România în Castellón", menit să apropie cultura și tradițiile și să consolideze legăturile.

Începând de sâmbăta aceasta și până lunea viitoare, Castellón va găzdui conferința "România în Castellón". O propunere culturală și de petrecere a timpului liber programată pentru a marca sărbătorirea, pe 1 decembrie, a Zilei Internaționale a României.

Aceasta este o propunere prin care Primăria dorește să dea un impuls legăturilor existente între Castellón și România, o țară care are o importantă implantare a comunității sale în oraș.

 

Primăria aduce în Catellón o parte din România de ziua ei 

 

Primarul orașului Castellón, Amparo Marco, a subliniat că propunerea care include România în Castellón "este menită să aducă cultura și tradițiile românești printr-un program care include spectacole muzicale, expoziții de artizanat, dansuri tradiționale și prezentări de carte, printre multe alte activități culturale și de agrement deschise publicului".

Marco a subliniat, de asemenea, că aceste zile au loc după "Summitul istoric hispano-român găzduit de Castellón, care a reprezentat un punct de referință în relațiile bilaterale dintre cele două țări și a servit la consolidarea legăturilor orașului cu comunitatea românească".

 

Castellón sărbătorește Ziua Internațională a României

 

Programul România în Castellón va începe sâmbăta aceasta, de la ora 18.00, la centrul cultural La Marina del Grau, cu activitățile România în marea de artă. O propunere care include spectacole susținute de pianiștii Sara Stanciu, Lucas Pecheanu, Thomas Manuel Istrate și Carla Scrobutiu Todorut. De asemenea, va avea loc un spectacol de poezie susținut de Javier Cristian Roman, o expoziție de acuarelă a pictorului Tiberiu Mateescu, precum și o prezentare de carte.

Duminică, 27 noiembrie, de la ora 12.00, în zona vechii Piețe de Luni, va avea loc un eveniment de Ziua Națională a României, cu spectacole muzicale, dansuri tradiționale, expoziții de costume românești și obiecte de artizanat. Înainte de aceasta, la ora 11.30, va avea loc un spectacol susținut de copiii din corul Mugurii și corul parohial Carpe in Deum, în biserica parohială ortodoxă română Sfântul Nicolae, situată pe strada San Roque.

 

Activități și evenimente

 

Luni, 28 noiembrie, la Consulatul României din Castellón, Avenida Valencia, 144, va avea loc o expoziție de desene și poezii ale copiilor despre România.

Conferința "România în Castellón" se bucură de participarea și colaborarea Consulatului României la Castelló și a asociațiilor Unión Cultural Rumana, Centro Cívico Rumano și Asociación Raíces para Reforzar la educación, la lengua y la sociedad (ARRELS).

În plus, merită amintit faptul că în aceste zile a avut loc și expoziția Geniile culturii românești, organizată de Institutul Hispano-Român, în colaborare cu Primăria și Consiliul Provincial, în prezența directorului Muzeului De Tecuci, Daniel Dojan, conform presei spaniole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel