Cercetătorii de la Institutul de Epidemiologie, Biostatistică și Prevenire de la Universitatea din Zurich au descoperit că mușcătura de căpușă poate transmite mai multe boli decât se știa până acum. Printre bolile transmisibile cunoscute până acum, cum sunt borrelioza și encefalita, dar mușcătura de căpușă poate provoca și infecții cu rickettsi și anaplasmoza.
Până acum, persoanele care erau investigate medical după mușcătura de căpușă beneficiau doar de testele pentru bolile cunoscute: boala Lyme și meningoencefalită. Descoperirea cercetătorilor ajută pacienții să fie tratați în mod corespunzător și pentru infecții cu bacteriile genul Rickettsia și Anaplasma phagocytophilum, anunță swissinfo.ch.
Bacteriile Rickettsia pot provoca infecții rickettsiale, care se manifestă cu febră și dureri de cap, în timp ce anaplasma poate provoca anaplasmoză granulocitară umană, o boală care are o simptomatologie asemănătoare gripei: febră, dureri de cap, durere și greață. În ambele infecții, există risc mare de deces la persoanele imunodeprimate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News