Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România în Schengen? Nehammer, mesaj după vizita din Bulgaria
WhatsApp
Austria va face lobby la Uniunea Europeană pentru ca Bulgaria să primească asistenţă în valoare de două miliarde de euro, destinată întăririi securităţii la frontiera cu Turcia, a anunţat luni cancelarul austriac Karl Nehammer, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele bulgar Rumen Radev.
Președintele bulgar Rumen Radev și cancelarul austriac Karl Nehammer

Radev şi Nehammer au avut o întâlnire de lucru şi au inspectat amenajările pentru cazarea imigranţilor ilegali ajunşi în Bulgaria. Cei doi au inspectat de asemenea, din elicopter, frontiera bulgaro-turcă. Protecţia frontierei bulgaro-turce înseamnă şi protecţia frontierei Austriei, a spus Nehammer.

Cancelarul Austriei promite lobby pentru o finanţare europeană pentru securizarea frontierei turco-bulgare

 

'Suntem deosebit de recunoscători pentru eforturile pe care le face statul bulgar pentru protecţia acestei frontiere', a declarat el, adăugând că preşedintele Radev i-a arătat ce fonduri vor fi necesare pentru întărirea protecţiei frontierei.

'Austria susţine eforturile Bulgariei şi vom face lobby să fie furnizate aceste două miliarde de euro necesare', a afirmat Nehammer, potrivit BTA, titrează Agerpres.

În același timp,  ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a vorbit, luni, cu omologul său italian, Antonio Tajani, precum şi cu omologul belgian, Hadja Lahbib, despre aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen.

Bogdan Aurescu a vorbit cu omologii din Italia şi Belgia despre aderarea României la Schengen

 

Discuţiile au avut loc în marja Consiliului Afaceri Externe, care are loc la Bruxelles, a informat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

Conform sursei citate, Bogdan Aurescu a mulţumit părţii italiene pentru „sprijinul ferm şi constant manifestat faţă de aderarea României la Schengen”.

Demnitarul român a subliniat „necesitatea găsirii unei soluţii constructive de deblocare a situaţiei, având în vedere că cetăţenii români sunt îndreptăţiţi pe deplin să beneficieze de drepturile apartenenţei la Schengen”.

În context, el a informat asupra demersurilor în curs ale părţii române în dialogul cu Austria, celelalte state membre şi Comisia Europeană pentru promovarea, în continuare, a obiectivului aderării României la spaţiul de liberă circulaţie în vederea unei decizii pozitive.

Ministrul de Externe belgian a reiterat „sprijinul puternic al Belgiei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen”



MAE arată că ministrul Antonio Tajani „a reiterat sprijinul hotărât şi activ al Italiei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen şi a arătat că se va implica pentru soluţionarea dosarului”.

De asemenea, Bogdan Aurescu i-a mulţumit şi omologului său belgian, Hadja Lahbib, pentru sprijinul Belgiei faţă de aderarea României la Schengen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel