Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, anunță că a discutat cu Klaus Iohannis despre situația aderării României la Schengen
WhatsApp
Cancelarul austriac Karl Nehammer a afirmat, joi, înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, că a discutat cu președintele României Klaus Iohannis despre problema Schengen.
Karl Nehammer (sursa foto: Facebook)

Premierul austriac a reluat tema privind migrația și teoria potrivit cărora migranții care ajung în țara sa trec prin România. Oficialul de la Viena a mai spus că nu are nimic cu țara noastră, dar că trebuie rezolvată această chestiune. Este „o problemă de securitate a întregii Uniuni Europene”, a subliniat Nehammer.

„Austria crede că trebuie să sprijinim Bulgaria și România. Nu este vorba despre o țară împotriva celeilalte, ci despre o problemă de securitate”, a spus Nehammer. 

Potrivit cancelarului, în Austria există în acest moment mai mult de 75.000 de persoane neînregistrate, insistând pe ideea că o parte dintre acești migranți au traversat România. „De unde știm asta? Din anchetele poliției austriace”, a spus Nehammer. 

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, anunță că a discutat cu Klaus Iohannis despre situația aderării României la Schengen

 

După ce i s-a răspuns că aceste cifre avansate de el sunt respinse de oficialii de la București, cancelarul austriac a subliniat că „Poliția Română îi cunoaște doar pe cei înregistrati în România. În Austria am înregistrat un număr uriaș. (...) Nu vorbim despre o poziție împotriva Bulgariei, României. Trebuie să rezolvăm o problemă de securitate a întregii Uniuni Europene. Și cred că o vom face”, a spus Nehammer cu privire la motivele refuzului de a primi România în Schengen.

Amintim că la această oră preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European în cadrul căreia va ridica şi tema aderării României la Schengen.

"Voi ridica tema Schengen. (...) Este, o dată, foarte clar (...) că noi, românii, dorim să fim parte în spaţiul Schengen. Integrarea în spaţiul Schengen rămâne obiectiv strategic naţional şi rămâne obiectiv principal pentru mine, ca preşedinte al României, pentru perioada următoare. (...) Am văzut că există mulţi sfătuitori publici care creează aşteptări legate de Consiliul de astăzi şi de mâine. Pot să vă spun din capul locului că voi avea multe discuţii, voi ridica chestiunea în plenul Consiliului, voi mai explica încă o dată de ce România trebuie să devină parte din Spaţiul Schengen, dar soluţii practice se vor găsi în următorul Consiliu JAI, care va fi mai bine pregătit", a declarat, miercuri, şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel