Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Canada: Justin Trudeau, propunere legislativă privind deținerea de arme de foc
WhatsApp

Justin Trudeau, premierul Canadei, a anunțat, luni, o propunere de înghețare a deținerii de arme de foc în Canada. Propunerea vine la câteva zile după atentatul din Uvalde - Texas, în care 21 de persoane au fost ucise. Potrivit Arhivei privind violenta armată, în primele 5 luni din acest an, în SUA au avut loc 200 de atentate cu arme.

Proiectul de lege propus de premierul canadian trebuie să treacă prin Parlament. Dacă va fi aprobat, cumpărarea, vinderea, transferul sau importul de arme, oriunde în Canada, nu va mai fi posibil.

În 2020, în Nova Scoția, Canada, după un atentat soldat cu 23 de morți, guvernul în funcție a interzis deținerea a peste 1.500 de tipuri de arme de foc. 

Premierul Trudeau a recunoscut, în aceeași conferință de presă de luni că violența cu arme de foc este în continuă creștere. Conform statisticilor, în Canada există aproape un milion de arme, indice semnificativ mai mare decât acum un deceniu.

Trudeau a mai declarat că: ”oamenii ar trebui să fie liberi să meargă la supermarket, la școală sau la lăcașul lor de cult fără teamă, ar trebui să fie liberi să meargă în parc sau la o petrecere de naștere fără să-și facă griji despre ce s-ar putea întâmpla cu un glonț rătăcit".

În Canada, spre deosebire de SUA, deținerea armelor nu este consacrată în constituție, însă armele de foc sunt încă populare în zonele rurale ale țării.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel