Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Campanie antimonarhică cu ocazia jubileului reginei Elisabeta
WhatsApp
Republicanii britanici vor lansa o campanie antimonarhică cu ocazia jubileului reginei Elisabeta.
Fotografie creată de Craige McGonigle, de la Pexels

Republicanii britanici au anunţat luni lansarea unei campanii pentru abolirea monarhiei, înaintea Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a, programat în iunie, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

La 95 de ani, Elisabeta este cea mai în vârstă dintre monarhii din lume şi are cea mai lungă domnie - anul acesta se împlinesc 70 de ani de la urcarea ei pe tron. Palatul Buckingham a anunţat deja planuri detaliate pentru evenimentul din iunie.

A profitat de ocazie



Grupul antimonarhist Republica a profitat însă de ocazie pentru a anunţa campania "Nu încă 70", cu obiectivul de a desfiinţa instituţia istorică a regalităţii britanice.

"În timp ce o minoritate zgomotoasă va dori să sărbătorească domnia de 70 de ani a reginei, trebuie să începem cu toţii să privim către viitor. Perspectiva regelui Charles nu este fericită şi se poate oferi o bună alternativă democratică", a declarat Graham Smith, reprezentant al mişcării republicane. "Este timpul să avem o dezbatere serioasă despre Constituţie, să acceptăm că Charles nu este cel mai bun lucru pe care îl poate oferi ţara şi că suntem capabili, ca naţiune, să ne alegem şeful statului", a spus el.

Sondajele de opinie arată că marea majoritate a britanicilor susţin monarhia, iar regina însăşi este foarte populară. Nu la fel de popular este însă fiul său, prinţul Charles, succesorul la tron, iar în rândul tinerilor din Regatul Unit sentimentele republicane sunt tot mai răspândite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel