Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Camion românesc, blocat în Italia: Doi români se confruntă cu acuzații grave, după ce polițiștii au găsit trei cățeluși chinuiți, într-un coș
WhatsApp
Polițiștii italieni au salvat trei cățeluși din camionul unor români, unde aceștia erau transportați în condiții necorespunzătoare. 
Foto: Cățelușii salvați/ Sursa: ilrestodelcarlino.it

În urma unui control de rutină din partea poliției rutiere din Ravenna, carabinierii au preluat trei cățeluși din camionul unor români care îi transportau în condiții precare. 

Câinii lătrau speriați din compartimentul de marfă

Evenimentul a avut loc de-a lungul drumului SS309-Romea, unde o patrulă a Poliției Rutiere a decis să verifice un camion condus de un cetățean român, însoțit de alți patru compatrioți. În urma unei verificări amănunțite, polițiștii au auzit din compartimentul de marfă lătrăturile disperate ale celor trei cățeluși, descoperindu-i într-un coș printre ambalaje.

Investigațiile ulterioare, desfășurate în colaborare cu personalul veterinar al Autorității Locale de Sănătate Ravenna, au scos la iveală condițiile necorespunzătoare de transport ale animalelor și lipsa totală de informații fiabile privind starea lor de sănătate. Cei trei cățeluși au fost supuși măsurii de confiscare și au fost încredințați unei instituții specializate în îngrijirea și protejarea animalelor, în așteptarea deciziilor autorităților judiciare competente.

Șoferul vehiculului și proprietarul cățelușilor se află în libertate, însă sunt acuzați pentru încălcarea regulilor privind transportul și îngrijirea animalelor. Operațiunea de salvare a cățelușilor marchează un efort semnificativ al autorităților pentru protejarea bunăstării animalelor și aplicarea riguroasă a regulamentelor în vigoare.

 

Art. 169 din Legea rutieră italiană explică condițiile în care pot fi transportați câinii în mașini 

Un singur animal de companie mic (adică mai mic de 25 kg) poate fi transportat atâta timp cât nu distrage atenția, împiedică sau pune în pericol șoferul sau alți participanți al traficului. Animalul de companie trebuie să fie transportat într-o cușcă specială de transport sau legat în mașină cu o centură de siguranță specială.

Un singur animal de companie mai mare (peste 25 de kg) trebuie să fie transportat în partea din spate a mașinii, într-o cușcă specială de transport, fie separat de șofer printr-un grilaj metalic sau alt tip de protecție pentru câini. 

Șoferii nu au voie să transporte mai mult de un animal de companie decât dacă acesta se află în cușca sau „containerul” corespunzător sau în spatele unui dispozitiv de protecție pentru câini în spatele vehiculului, care trebuie să fie o structură permanentă instalată și verificată de un profesionist.

Șoferii nu au voie să transporte mai multe animale de companie decât dacă acestea se află în cuști individuale de transport sau în spatele mașinii prevăzută cu o structură metalică instalată și verificată de un profesionist. 

-------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel