Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Camion, în drum spre Spania, oprit în vama Nădlac. Polițiștii au avut parte de o surpriză, când au verificat marfa
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat douăzeci și nouă de cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un autovehicul de transport marfă încărcat cu produse textile.
Camion, în drum spre Spania, oprit în vama Nădlac. Polițiștii au avut parte de o surpriză când au verificat marfa

În data de 11.03.2022, ora 5.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse textile din Turcia pentru o societate comercială de pe teritoriul Spaniei.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă,  au fost descoperiți ascunși printre textile douăzeci și nouă de cetățeni străini.

În urma verificărilor derulate la sediul sectorului, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele depistate ascunse sunt cetăţeni din diverse state-Egipt, Yemen, Eritreea, Siria, Congo, Irak și Guineea. Cei în cauză intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Aproximativ 30 de migranţii din Africa şi Asia au fost descoperiţi, pe 8 martie, de autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în timp ce încercau să iasă din ţară ilegal, ascunşi în două TIR-uri care mergeau în Olanda.

 

Zeci de migranţi din Africa şi Asia, ascunși în două TIR-uri cu destinația Olanda, depistați în vama Nădlac  

 

Şoferii sunt cetăţeni turci şi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte de mobilier şi produse din metal pentru societăţi comerciale din Olanda.

"În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, respectiv în lăzile de depozitare din părţile laterale ale semiremorcii, 29 de cetăţeni străini, în total.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diferite state (Siria, Turcia, India, Bangladesh, Guineea, Congo, Yemen, Eritreea, Somalia), cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani", a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.    

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel