Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Cadoul" primit din Spania, motiv de închisoare pentru doi români. "Substanțele vegetale" au fost primite prin curier
WhatsApp
Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti după ce au introdus în ţară, din Spania, aproximativ 11 kilograme de canabis, prin intermediul unei firme de curierat, a informat, joi, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa. 

Cele două persoane sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

"La data de 16.03.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc. Măsura a fost dispusă după ce, la aceeaşi dată, inculpaţii au fost prinşi în flagrant, în municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, având asupra lor cantitatea de aproximativ 11 kilograme de canabis. În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii au introdus în ţară, prin intermediul unei societăţii de curierat, două colete cu ţară de provenienţă Spania, în care erau disimulate drogurile de risc", se arată într-un comunicat de presă transmis de DIICOT Constanţa.

Totodată, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Prahova şi în municipiul Bucureşti, fiind descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării 38 de cartuşe cu bile de cauciuc, seminţe de canabis, dispozitive electronice, precum şi alte bunuri cu valoare probatorie.

Cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi joi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

"Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul B.C.C.O. Constanţa - Serviciul Antidrog, B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Ploieşti, B.C.C.O. Alba-Iulia şi al jandarmilor din cadrul structurilor teritoriale din Bucureşti şi Prahova. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel