Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bulgaria. Fabrică de bani falși, descoperită într-o universitate. Patru milioane de dolari şi 3,6 milioane de euro, confiscate
WhatsApp
Direcția Generală pentru Combaterea Criminalității Organizate (DGCOC) și poliția din Sofia au descoperit o tipografie de bani falși, care se afla într-o univresitatea din Sofia. Pe lângă o tipografie profesională, oamenii legii au găsit matriţe pentru euro şi dolari, dar şi o sumă uriașă de dolari și euro.
tipografie bani falsi bulgaria

Operaţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul agenţilor Serviciului Secret american. Ei au intrat pe fir după ce în Ucraina au fost descoperite bancnote falsificate, scrie svobodnaevropa.bg. În clădirea din Bulgaria au fost găsite, pe lângă o tipografie profesională, matriţe pentru euro şi dolari, dar şi multe bancnote false - patru milioane de dolari şi 3,6 milioane de euro. 

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, care lucra la tipografie și avea un contract de muncă cu universitatea. Inițial, anchetatorii au refuzat să-i dezvăluie identitatea, însă ulterior au anunțat neoficial că bărbatul este tipograf și și-ar fi „combinat” activitatea oficială cu producția ilegală a banilor falși. Alături de el a fost arestată și o femeie de 54 de ani. Anchetatorii presupun că cei doi fac parte dintr-o grupare criminală cu legături în vestul Europei, dar şi în Ucraina.

Cei doi infractori aveau cunoștințe profesionale în tipărire și acceptau comenzi pentru tipărirea banilor falși, pentru care luau 10% din valoarea banilor.  Experții spun că calitatea bancnotelor contrafăcute este relativ bună. Procurorul Kirilov a precizat că până în prezent nu există dovezi că cei din conducerea universității știau despre fabrica de bani falși. Bărbatul și femeia au fost reținuți pentru 72 de ore. Instanța urmează să analizeze cererea de arestare a celor doi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel