Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Boris Johnson ridică majoritatea restricţiilor
WhatsApp
Premierul britanic Boris Johnson este decis să pună capăt majorităţii măsurilor introduse pentru a limita răspândirea rapidă a "variantei Omicron" a noului coronavirus în ţară şi pare pregătit să redeschidă complet economia, după un aparent vârf al cazurilor, relatează miercuri Reuters.

Marea Britanie a fost prima ţară care a limitat deplasările internaţionale după apariţia variantei Omicron, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea măştii şi folosirea certificatelor de vaccinare pentru a-i limita răspândirea, aminteşte Reuters. Dar, în timp ce cazurile de infectare au crescut la niveluri fără precedent, spitalizările şi decesele nu s-au intensificat în aceeaşi măsură, în parte datorită injectării populaţiei cu doze booster, dar şi severităţii reduse a acestei variante.

Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a afirmat marţi că Marea Britanie a atins probabil vârful de cazuri şi de spitalizări, măsurile din aşa-numitul Plan B urmând să expire într-o săptămână.

„Sunt optimist cu prudenţă că vom reuşi să scădem substanţial măsurile săptămâna viitoare”, a declarat Javid în parlament.

 

„Varianta Omicron continuă să reprezinte o ameninţare semnificativă, iar pandemia nu s-a terminat”



Premierul Johnson, care se adresează miercuri parlamentului în legătură cu următoarele măsuri, speră să-şi reseteze cu acest prilej agenda, după controversa privind petrecerile organizate la biroul său în plină pandemie, care a determinat apeluri la schimbarea sa din funcţie.

Ridicarea măsurilor din planul B, împreună cu gestionarea variantei Omicron fără a recurge la un lockdown strict, ar putea să-i mai liniştească oponenţii cei mai vocali ai restricţiilor din propriul partid conservator.

Un purtător de cuvânt al guvernului a indicat însă că deciziile privind următorii paşi presupun un „echilibru fin”, în măsura în care „varianta Omicron continuă să reprezinte o ameninţare semnificativă, iar pandemia nu s-a terminat”, deşi „cele mai recente date sunt încurajatoare, cazurile începând să scadă”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel