Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bombardamente în Harkov. Zeci de civili morți sau răniți: "Doi adulți și trei copii au fost arși de vii în mașină"
WhatsApp
În Harkov, ca urmare a bombardamentelor asupra clădirilor rezidențiale de astăzi, o familie cu copii a ars de vie într-o mașină. De asemenea, au fost uciși oameni care ieșiseră din adăposturi pentru a aduce apă.

Primarul din Harkov, Igor Terejov, a anunțat acest lucru pe Telegram, potrivit UkrInform.

"Doar pentru ziua de astăzi - 37 de răniți, dintre care trei copii. Patru persoane din adăpost au ieșit să procure apă și au murit. Familia, doi adulți și trei copii, a ars de vie în mașină. Acest lucru este cu adevărat devastator. Și cu toții trebuie să trecem prin asta. Supraviețuim", a spus primarul.

El a subliniat că nu numai că se poartă un război, dar poporul ucrainean este umilit.

"Ziua de astăzi a arătat că acesta nu este doar un război, ci un masacru al nostru, al poporului ucrainean. Este pentru prima dată în istoria noastră când orașul Harkov a trecut prin așa ceva. Obuzele au lovit clădiri rezidențiale, ucigând civili nevinovați. Orașul Harkov nu a fost martor la o asemenea devastare în istoria sa recentă", a declarat Terekhov.

Primarul a lăudat, de asemenea, serviciile municipale, lucrătorii echipelor de intervenție în caz de urgență, inginerii energeticieni, datorită cărora sunt eliminate accidentele prin bombardament, este îndepărtată murdăria și sunt asigurate serviciile publice în Harkov.

Autobuz atacat lângă Harkov. Ocupanții ruși nu permit ridicarea cadavrelor

 

De asemenea, ocupanții au tras asupra unui autobuz în regiunea Harkov și nu permit ridicarea cadavrelor.

Trupele Federației Ruse, care au invadat Ucraina, au aruncat în aer autobuzul de navetă Harkov-Izyum din regiunea Harkov și împiedică scoaterea cadavrelor pasagerilor morți din regiunea Donețk.

Președintele Administrației civil-militare din Donețk, Pavel Kirilenko, a declarat acest lucru pe Facebook.

"Pe 26 februarie, în apropiere de orașul Volokhov Yar, trupele rusești au împușcat un autobuz de navetă (un Volkswagen gri) care se deplasa pe ruta Harkov-Izyum", a spus el, citat de Unian.

Potrivit datelor sale, în autobuz se aflau șapte locuitori din regiunea Donețk - 4 femei și 3 bărbați.

"Îi considerăm acum morți/dispăruți, deoarece nu a existat niciun contact cu niciunul dintre ei din 26 februarie. Potrivit informațiilor pe care am reușit să le obținem de la locuitorii din Volokhovy Yar, în autobuz se află persoane moarte", a adăugat Kirilenko.

"Dar este imposibil să scoatem cadavrele de acolo - locul unde se află autobuzul este controlat de armata rusă", a subliniat el.

Kyrylenko a cerut organizațiilor internaționale pentru drepturile omului să ajute la organizarea unui coridor umanitar pentru a identifica cadavrele și a le aduce acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel