Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bodyguardul lui Putin care păzea servieta nucleară, găsit împușcat în cap
WhatsApp
Colonelul rus Vadim Zimin, cel care căra servieta de protecție a lui Vladimir Putin, a fost găsit împușcat în locuința sa de lângă Moscova. 

Colonel în retragere al Serviciului Federal de Securitate (FSB), Zimin, în vârstă de 53 de ani, era responsabil de transportul servietei care îl însoțește întotdeauna pe președintele Rusiei, relatează Kyiv Post, potrivit ȘtirileTVR.

Servieta de protecție poate fi folosită în cazul unei tentative de asasinat la adresa președintelui, aceasta declanșând o copertină anti-glonț.

El a îndeplinit această funcție încă de când fostul său șef, Boris Elțîn, era liderul Federației Ruse. Zimin făcea parte din Serviciul Federal de Protecție.

Unele publicații au speculat de-a lungul vremii că „servieta secretă” ar conține, de fapt, aparatul de lansare a rachetelor nucleare strategice ale Kremlinului, printr-un cod cheie personalizat.

Vadim Zimin a fost găsit în bucătăria apartamentului său din Krasnogorsk, regiunea Moscova, în seara zilei de miercuri, 22 iunie. Iubita sa, medic de profesie, era plecată să trateze răniții de pe urma războiului pe care preşedintele rus Vladimir Putin l-a declanşat în Ucraina, potrivit Mirror.

Presa rusă de stat a relatat că oficialul ar fi încercat „să se sinucidă” și a fost descoperit de fratele său „într-o baltă de sânge”.

Zimin ar fi suferit o rană prin împușcare la cap, iar în apropiere a fost găsit un pistol pneumatic Izh 79-9TM. A fost transportat în stare gravă la spital, fiind internat la terapie intensivă.

Zimin a negat acuzațiile de luare de mită care i se aduc, legate de noua sa funcție în cadrul serviciului vamal.

Incidentul a stârnit suspiciuni în presa internațională, întrucât vine după o serie de alte incidente și decese misterioase în care au fost implicați oficiali ruși de rang înalt și oameni de afaceri legați de Vladimir Putin.

Citește mai departe: O capră a declanșat o capcană și a rănit cel puțin 40 de militari ruși

 

 Cel puțin 40 de militari ruși din apropierea orașului ucrainean Zaporojia au fost răniți după ce o capră a declanșat o capcană cu grenade pe care tot rușii o plantaseră, potrivit Sky News

Reprezentanții serviciilor de informații ucrainene au anunțat că rușii instalau grenade în jurul unui spital din satul Kinski Rozdory, când o capră scăpată de la o fermă din apropiere a ajuns în zonă.

Animalul a atins firele și a declanșat capcana instalată de soldați, provocând o reacție în lanț.

Cel puțin 40 de soldați au fost răniți în urma exploziei.

„Ca urmare a mișcărilor haotice, animalul a eliminat mai multe grenade. Ca urmare a unei reacții în lanț, mai mulți ruși au suferit răni de diferite grade de gravitate", a explicat șeful Direcției de informații din Ucraina.

În informarea părții ucrainene nu se spune nimic despre soarta caprei.

Blocada din Marea Neagră: rușii blochează porturile ucrainene și pun mine în zonă

 

Rușii au primit ordin să stopeze în totalitate traficul prin porturile ucrainene de la Marea Neagră și pun mine în zonă, anunță un oficial american, potrivit Sky News.

Forțele rusești au primit ordin să blocheze două porturi cheie din Ucraina și să amplaseze mine în Marea Neagră, a declarat un oficial american pentru The Guardian.

Acesta a spus că informația vine de la serviciile de informații și că trupele au primit instrucțiuni să „blocheze efectiv porturile ucrainene Odesa și Ochakiv".

Totodată, sursele au confirmat că rușii au montat mine în Marea Neagră.

„Putem confirma că, în pofida afirmațiilor publice ale Rusiei că nu exploatează mine în nord-vestul Mării Negre, Rusia chiar desfășoară mine în Marea Neagră, în apropiere de Ochakiv. De asemenea, avem indicii că forțele rusești au minat anterior râul Nipru", a declarat oficialul.

Milioane de tone de cereale stau în porturile ucrainene din cauza blocadei impusă de navele de război rusești în Marea Neagră.

Cantitatea de cereale exportată în fiecare an de Ucraina este atât de mare încât dificultățile au stârnit temeri legate de o criză globală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel