Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bill Gates, o nouă „profeție”: „Omenirea trebuie să se pregătească pentru alte pandemii care vor fi mult mai periculoase”
WhatsApp
Bill Gates, fondatorul Microsoft, a lansat un avertisment surprinzător, afirmând că omenirea trebuie să se pregătească pentru alte pandemii care vor fi mult mai periculoase pentru oameni decât Covid.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, nu este străin de astfel de avertismente. Aceste avertismente sunt menite să zguduie guvernele cu privire la măsurile care trebuie luate pentru a preveni riscurile potențial mult mai distructive ale unei viitoare pandemii cu un indice de letalitate mai agresiv decât cel al Covid.

Filantropul face apel la marile țări să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următoarea epidemie globală.

Gates a declarat că, deși variantele Omicron și Delta ale coronavirusului sunt unele dintre cele mai transmisibile virusuri văzute vreodată, lumea s-ar putea confrunta cu un agent patogen care este la fel de contagios, dar cu o rată de mortalitate mult mai mare.

 

Bill Gates spune că prioritățile lumii sunt „ciudate”

 

Fundația Bill & Melinda Gates și Wellcome Trust din Marea Britanie donează în prezent 300 de milioane de dolari Coaliției pentru inovații în domeniul pregătirii împotriva epidemiilor, care a contribuit la crearea programului Covax pentru a furniza vaccinuri în țările cu venituri mici și mijlocii.

Organizația încearcă să strângă 3,5 miliarde de dolari cu scopul de a reduce timpul necesar pentru dezvoltarea unui nou vaccin la doar 100 de zile, relatează Știrile PRO TV. Scopul este, dacă nu de a preveni noi pandemii devastatoare, de a limita efectele acestora asupra populației și a economiei, acționând asupra noilor vaccinuri.

Gates a declarat - într-un interviu acordat celor de la Financial Times - că prioritățile lumii sunt „ciudate” și că depinde de filantropi și de guvernele bogate să abordeze inechitatea vaccinurilor.

„Când vorbim despre cheltuirea a miliarde de dolari pentru a salva trilioane de daune economice și zeci de milioane de vieți, aș spune că este o poliță de asigurare destul de bună”, a spus Gates, subliniind că eforturile aparent uriașe chiar și în termeni economici ar preveni daune mult mai grave.

Miliardarul a adăugat că o mare parte din inovațiile necesare pentru a se pregăti pentru o viitoare pandemie ar putea fi utile și în abordarea problemelor de sănătate existente la nivel mondial, cum ar fi crearea unui vaccin pentru HIV și a unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză și malarie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel