Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bill Gates cere țărilor bogate să consume carne artificială
WhatsApp
Bill Gates susține că țările bogate ar trebui să treacă la „carne de vită 100% sintetică” pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră care determină schimbările climatice globale.

În noua sa carte, „How to Avoid a Climate Disaster”, miliardarul subliniază faptul că, deși este posibil ca omenirea să evite calamitatea prin realizări tehnologice, va fi nevoie și de politici guvernamentale sunt necesare pentru reducerea impactului schimbărilor climatice.

Într-un interviu acordat revistei MIT Technology Review, el a spus că statele sărace nu vor își vor permite să treacă la consumul de carne sintetică, însă guvernele țărilor bogate ar trebui să adopte această hrană. „Nu cred că oamenii din cele mai sărace 80 de state vor mânca carne de vită sintetică. Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”, a spus Bill Gates.

 

„Te poți obișnui cu diferența de gust”

 

Fermele de vaci se numără printre marii poluatori, fiind responsabile pentru o bună parte din metanul eliberat în atmisferă.

Cantitatea de metan din atmosferă a crescut masiv între 2000 și 2017, ducând la ceea ce cercetătorii cred că ar putea fi o creștere a încălzirii globale de până la patru grade Celsius până la sfârșitul secolului.

Oamenii de știință avertizează că depășirea acestui prag periculos ar putea duce la un risc crescut de dezastre naturale, foamete și migrare în masă.

„Emisiile provenite de la bovine și de la alte rumegătoare sunt aproape la fel de mari ca cele provenite din industria combustibililor fosili pentru metan”, susține dr. Robert Jackson, de la Universitatea Stanford, potrivit Știrile PRO TV.

Bill Gates a descris problema drept „foarte dificilă”, menționând că nici compușii care reduc emisiile de metan nu sunt suficienți.

„Te poți obișnui cu diferența de gust și producătorii susțin că vor îmbunătăți gustul în timp”, a mai spus Gates.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel