Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Biden condamnă lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord spre Japonia
WhatsApp
Biden condamnă lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord și confirmă "angajamentul de fier" față de Japonia în convorbirea cu premierul Kishida, după ce racheta a obligat locuitorii să se adăpostească înainte de a ateriza în Oceanul Pacific.

Președintele Joe Biden a condamnat Coreea de Nord și a confirmat 'angajamentul de fier' al SUA de a apăra Japonia, într-o convorbire telefonică purtată marți cu premierul japonez Fumio Kishida, după ce Pyongyang a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei pentru prima dată în ultimii cinci ani. 

 

Locuitorii japonezi au fost nevoiți să se ascundă în casele lor

 

Anterior, Casa Albă a calificat mișcarea drept ''periculoasă și nesăbuită'', în timp ce locuitorii japonezi au fost nevoiți să se ascundă în casele lor.  

'Această acțiune este destabilizatoare și arată disprețul flagrant al RPDC față de rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU și față de normele internaționale de siguranță', a declarat luni seară purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, într-un comunicat. 

Atât secretarul de stat Antony Blinken, cât și consilierul pe probleme de securitate națională Jake Sullivan au luat legătura cu omologii lor japonezi și sud-coreeni în urma testului - al cincilea în 10 zile. 

 

Coreea de Nord a lansat ultima oară o rachetă deasupra Japoniei a fost la 15 septembrie 2017

 

Ultima dată când Coreea de Nord a lansat o rachetă deasupra Japoniei a fost la 15 septembrie 2017, în primele luni ale administrației Trump, când Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un încă schimbau insulte - și cu nouă luni înainte de prima lor întâlnire personală.

În total, Trump s-a întâlnit cu Kim de trei ori în timpul celor patru ani de mandat, dar SUA nu au reușit niciodată să încheie un acord de denuclearizare.

Sub președinția lui Joe Biden, Coreea de Nord a accelerat din nou lansările de rachete, conform Daily Mail. 

Coreea de Sud a declarat că racheta balistică cu rază intermediară de acțiune care a survolat marți Japonia a zburat aproximativ 2.800 de mile, ceea ce ar putea marca, eventual, un nou record pentru testele nord-coreene. 

'Facem încă o analiză asupra ei pentru a înțelege mai bine ce capacități au lansat ieri', a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, marți dimineață, la Fox News Channel.  

 

Coreea de Nord înalță rachetele pentru a evita ca acestea să survoleze țările vecine

 

Marți, cei cinci milioane de locuitori din Hokkaido, a doua insulă ca mărime din Japonia, au fost avertizați să se adăpostească. 

Avertismentele au durat 20 de minute - iar apoi racheta s-a prăbușit în Oceanul Pacific. 

De atunci, SUA și Japonia și SUA și Coreea de Sud au efectuat exerciții militare. 

Avioane de vânătoare din SUA și Japonia au efectuat exerciții deasupra Mării Japoniei, a declarat armata americană.  

Avioane de luptă americane și sud-coreene au efectuat exerciții de bombardament. 

 

Statele Unite au avertizat că un test nuclear nord-coreean ar putea fi următorul

 

'Cu participarea a patru avioane de vânătoare F-15K ale Forțelor Aeriene sud-coreene și a patru avioane de vânătoare F-16 ale Forțelor Aeriene americane, F-15K din Coreea de Sud au tras două bombe JDAM (Joint Direct Attack Munition) împotriva unei ținte virtuale pe câmpul de tragere Jikdo din Marea de Vest', a declarat Statul Major al Forțelor Aeriene de la Seul, referindu-se la Marea Galbenă. 

Exercițiile au urmărit să demonstreze 'capacitățile aliaților de a efectua o lovitură de precizie la originea provocărilor', au adăugat ei. 

Vicepreședintele Kamala Harris s-a întors recent din regiune și se crede că recenta avalanșă de teste cu rachete este un răspuns. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel